Hlavní obsah

V neděli se změní jízdní řád vlaků

Na železnici vstupuje v platnost letní jízdní řád, takže se od neděle změní časy některých spojů. U vlaků Českých drah dojde ke změnám zejména v Pardubickém kraji. Dopravce rovněž na vybraných tratích nasadí nové soupravy RegioFox.

Foto: Novinky

Nové vlaky RegioFox

Článek

„Ve většině regionů dojde jen k dílčím změnám, které zlepší nabídku spojení a přípojové vazby mezi jednotlivými spoji. K větším změnám dojde v Pardubickém kraji, úpravy jízdního řádu by neměli přehlédnout ani cestující v Olomouckém a Zlínském kraji,“ řekl Novinkám mluvčí Petr Pošta.

Čas odjezdu si od přelomu týdne pro jistotu zkontrolujte na webu či v aplikacích jednotlivých dopravců.

Následky tragické nehody vlaků v Pardubicích dokládají záběry z dronu

Krimi

V souvislosti s dokončením železničních staveb na Pardubicku a otevřením zastávky Pardubice centrum začne na trati 238 Pardubice – Havlíčkův Brod platit zcela nový jízdní řád a k větším změnám dojde také na tratích 031 Pardubice – Hradec Králové a 261 Žďárec u Skutče – Svitavy.

Je ale možné, že provoz na Pardubicku bude ještě nějaký čas omezený v důsledku tragické srážky rychlíku RegioJetu s nákladním vlakem ze středeční noci.

K významné změně dojde ve vozovém parku ČD. Na téměř všech vlacích na trati 238 Pardubice – Havlíčkův Brod se objeví nové motorové jednotky RegioFox, které nahradí stávající Regionovy.

Přímé vlaky z Českých Budějovic

V Jihočeském kraji bude hlavní novinkou zavedení přímých vlaků z Českých Budějovic přes Rybník do Lipna nad Vltavou a zpět.

„Na území Olomouckého kraje bude dodávkou poslední z 27 kusů nových třídílných elektrických jednotek řady 640 RegioPanter druhé generace dokončena rozsáhlá obměna vozového parku. Provoz na všech elektrických tratích tak bude zajištěn výhradně těmito moderními nízkopodlažními vozidly,“ dodal Pošta.

K menším úpravám jízdních řádů dojde na tratích 270 Přerov – Olomouc hl.n. – Zábřeh na Moravě a 291 Zábřeh na Moravě – Kouty nad Desnou, Petrov nad Desnou – Sobotín.

V dalších regionech, například na Zlínsku, Královéhradecku či Plzeňsku, dochází k dílčím úpravám, díky kterým vzniknou nové přestupní vazby nebo se zlepší dopravní obslužnost. Například v Královéhradeckém kraji vyjedou o víkendech a svátcích nové půlnoční spoje z krajského města do Týniště nad Orlicí a do Jaroměře.

Na koleje vyrazil první vlak RegioPanter s cestujícími, pojede z Prahy do Kralup

Domácí
Související témata:

Výběr článků

Načítám