Hlavní obsah

Němec v České televizi končí

Igor Němec skončí v čele sekretariátu generálního ředitele České televize (ČT) Jana Součka. Podle mluvčí ČT Venduly Krejčové končí Němec kvůli zásadním názorovým rozdílům. Někdejší politik a expředseda Úřadu pro ochranu osobních údajů se nedávno zúčastnil tzv. Vlasteneckého setkání v Příčovech. Sekretariát ředitele Součka vedl od loňského listopadu.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Igor Němec na archivním snímku

Článek

Souček avizoval, že Němcovu účast na setkání samozvaných vlastenců bude řešit. V úterý mluvčí ČT Vendula Krejčová potvrdila, že po dohodě Němec k poslednímu srpnu v ČT končí.

„Důvodem jsou zásadní názorové rozdíly,“ dodala bez dalších podrobností.

Němec se v polovině srpna účastnil v Příčovech akce nazvané Vlastenecké setkání, na což upozornil bývalý člen rady ČT Zdeněk Šarapatka. Akce je dlouhodobě spojovaná s antisystémovými a dezinformačními kruhy. Ředitel Souček se od některých osobních Němcových výroků již dříve distancoval.

Němec se do povědomí veřejnosti především zapsal coby pražský primátor, který při povodních v roce 2002 prohlásil, že „situace je nadmíru výtečná“. Bezprostředně poté došlo k zatopení nemalé části pražského metra.

Ředitel ČT ostře kritizoval Fridrichovou. Radním vysvětloval, proč zrušil 168 hodin

Domácí

Výběr článků

Načítám