Hlavní obsah

Prakticky už je vyškrtnut. Ústecké ANO navrhlo vyloučení Hrabáče

Ústí nad Labem
Aktualizováno

Ústecké krajské předsednictvo ANO ve středu navrhlo vyloučit obviněného primátora Chomutova Marka Hrabáče z hnutí. Sdělil to předseda ANO Andrej Babiš, který dodal, že se tak stane a „prakticky už je (Hrabáč) vyškrtnut“.

Foto: ČTK

Starosta Chomutova Marek Hrabáč (ANO)

Článek

Stanovy říkají, že návrh regionu má ještě potvrdit předsednictvo hnutí. Podle vyjádření krajského předsednictva, které Babiš zaslal ČTK, je potřeba ctít presumpci neviny, dokud pravomocně nerozhodne soud, zároveň ale zahájením trestního stíhání primátora pro podezření z páchání závažné trestné činnosti bylo jednoznačně poškozeno dobré jméno hnutí, tím spíš že má jít o trestnou činnost páchanou v souvislosti s výkonem veřejné funkce.

Ve vyjádření předsednictvo kraje též uvádí, že se s Hrabáčem, kterého policie zadržela, nelze spojit, nemůže se tedy k navrženému vyloučení vyjádřit. S ohledem na další možné poškozování jména hnutí ANO je podle krajské organizace třeba věc řešit neprodleně.

Dopoledne výbor ANO, který tvoří předsednictvo a šéfové krajských organizací, vyškrtl chomutovského primátora z kandidátky do zářijových krajských voleb. Měl být volebním lídrem ANO v Ústeckém kraji.

Hrabáč je jedním ze 14 obviněných v případu údajného ovlivňování veřejných zakázek. Žalobce chce pro něj a další dva stíhané vazbu.

Policie po úterním zásahu v případu údajných machinací s veřejnými zakázkami v Ústeckém kraji obvinila 14 lidí a pět firem. Viní je z několika zločinů spojených s korupcí.

Žalobce navrhne vazbu pro tři obviněné v chomutovské kauze, včetně primátora

Krimi

Výběr článků

Načítám