Hlavní obsah

U Brna neplánovaně opravují most přes D2, kontrola zjistila havarijní stav

Další špatná zpráva pro řidiče, kteří musí cestovat kolem Brna. K současným omezením v dopravě, která způsobuje především rozšiřování dálničního tělesa na křížení dálnic D1 a D2, přibyly nové komplikace. Kvůli trhlinám se totiž bezodkladně musí opravit most přes dálnici D2 u Olympie. Provoz je omezen od pátku.

Foto: Archiv SUS JMK, Novinky

Most u brněnské Olympie přes dálnici D2  je nutné bezodkladně opravit

Článek

Jde o značně vytíženou komunikaci spojující D2 s rychlostní komunikací R52 na Vídeň. Řidiči tuto spojnici rovněž často využívají jako objízdnou trasu při komplikacích na D2, což je velmi často. Je to rovněž jedna z nejčastěji využívaných tras při nájezdu k nákupnímu centru Olympia.

Foto: mapy.cz, Novinky

Most, který je nutné upravit u Olympie Brno, je na spojnici mezi tahem na Vídeň a D2

Při běžné kontrole se ukázalo, že most je kvůli trhlinám v nosnících v havarijním stavu. „Technik zde zaznamenal trhliny v sanaci krajových nosníků mostu. Na základě tohoto zjištění jsme bezodkladně objednali mimořádnou prohlídku mostu, při které byl zjištěn špatný stav předpínací výztuže jednoho z krajových nosníků mostu, stav byl vyhodnocen jako havarijní. Most musíme opravit a v daném místě co nejdříve omezit provoz, což bude platit již od pátku 31. května,“ uvedl ředitel Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje Roman Hanák.

Opravy do podzimu

Jezdit se bude jenom jedním jízdním pruhem. Konkrétně se jedná o pravou stranu mostu, tedy odbočující pruh ve směru na Chrlice. Možnost odbočení do této městské části bude zachována za mostem. Není to pro nikoho dobrá zpráva, ani pro nás, ani pro řidiče. Následovat bude ještě přesná diagnostika rozsahu tohoto poškození, jen odhaduji, že omezení provozu bude na mostě do doby ukončení sanace mostu, minimálně do podzimu tohoto roku,“ doplnil Hanák.

Stavba první PPP dálnice v ČR: Na D4 se dokončují mosty, hotovo má být ještě letos

Ekonomika
Související témata:

Výběr článků

Načítám