Hlavní obsah

Přichází teplotní sešup

Česko čeká deštivý týden. Po tropických třicítkách přijde ochlazení, v některých místech o víc než 10 stupňů. Ze začátku týdne nepřesáhnou denní teploty 25 °C, ke konci týdne se začne opět oteplovat.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 1. 7. 2024Video: Sitour / Novinky.cz

Článek

Víkendové bouřky přinesly citelné ochlazení. Ještě v neděli se pohybovaly teploty v Čechách přes 30 °C.

„Teploty porostou až na konci týdne. To bude přechodně oblačnosti i srážek méně. Bouřky se k nám vrátí zřejmě v neděli na vlnící se studené frontě,“ uvedla Dagmar Honsová, konzultantka počasí.

S přívalem chladnějšího vzduchu ze severozápadu spadnou od pondělí teploty na 19 až 24 °C přes den, ranní teploty se mohou pohybovat mezi 14 až 18 °C. Po většinu dne bude zataženo, může místy zapršet.

Bouřka na Moravě zastavila na několika místech vlaky. Ukončila také festival

Domácí

Podobně to bude vypadat i v úterý. Předpověď hlásí oblačno až polojasno, objevit se mohou i přeháňky. Teploty přes den nepřekročí 24 °C.

Déšť zintenzivní ve středu, oblačnosti bude přibývat a denní teploty na západě republiky se budou pohybovat kolem 15 °C, na východě může být až 24 °C přes den.

O víkendu se oteplí

Přeháňky se dají očekávat také ve čtvrtek a v pátek, kdy se začne oblačnost na některých místech protrhávat. Ranní teploty budou mezi 14 až 10 °C, odpoledne se budou pohybovat mezi 19 a 25 °C.

Oteplovat se začne opět o víkendu, kdy teploty vyšplhají přes den až k 28 °C. Ačkoliv by mělo být v sobotu polojasno, v neděli začne oblačnosti znovu přibývat a místy se mohou objevit bouřky nebo přeháňky. Ranní teploty budou v neděli začínat na 12 °C.

Bouřky ve Švýcarsku a Francii zabíjely, je hlášeno nejméně sedm mrtvých

Zahraniční
Související témata:

Výběr článků

Načítám