Hlavní obsah

Tam bude určitě 3,5. Řidič v Brně nejdřív tvrdil, že nepil, výsledek testu ale trefil

Brno

Hodně draho vyjde cesta za večerním nákupem běžného sortimentu šedesátiletého muže z Brna. Do obchodu se vydal vozem s pořádnou dávkou alkoholu v těle. Strážníci ho přistihli velmi silně opilého v jeho autě poté, co na jeho nejistou jízdu městem upozornil všímavý svědek.

Na nákup s 3,5 promileVideo: MP Brno

Článek

Oznamovatele, který jel za divně se chovajícím řidičem v Králově Poli, upoutalo, že muž projížděl ulicemi velmi váhavě a nezvykle pomalu. Podezřelého hlídka městské policie zastavila ve čtvrti Jundrov.

Na první pohled ji zaujaly jeho vláčné pohyby a nápadně rozvážné tempo řeči. Muž se přiznal, že před jízdou pil vodku, ale nepamatoval si přesný čas ani množství. „Představu si strážníci udělali sami po dechové zkoušce. Hodnoty přesahovaly tři a půl promile, což je opilost, při které se někteří lidé ani neudrží na nohou,“ popsal jednání muže, který si zřejmě hodně dlouho nesedne za volant, mluvčí MP Brno Jakub Ghanem.

Odhadl to přesně

Řidič, který nejprve tvrdil, že před jízdou alkohol nepil, měl však velmi přesný odhad. „Tam bude tři a půl promile, určitě,“ uvedl při dechové zkoušce ještě předtím, než přístroj ukázal hodnotu 3,51.

„K riskantní jízdě přitom muže nevedl žádný závažný důvod. Strážníkům řekl, že do Králova Pole si jel z Jundrova nakoupit. Jako důvodně podezřelého z trestného činu ho předali kolegům z Policie České republiky,“ doplnil mluvčí. Událost, o které městská policie informovala v pondělí, se stala minulý týden ve čtvrtek.

Řekl bych tak 3,5. Bosý opilec v Brně odhadl výsledek alkoholového testu přesně

Koktejl

Výběr článků

Načítám