Hlavní obsah

Stovka stepařů vtrhla na plzeňské náměstí a předvedla působivou show

Plzeň

S působivou show se představila více než stovka plzeňských stepařů na náměstí Republiky. Zahájili tím mezinárodní festival, který se konal až do neděle. Hvězdou letošní akce byl několikanásobný mistr světa Daniel Borak.

Stepaři v PlzniVideo: Plzeň 2015

Článek

Velké pozornosti se těšilo vystoupení stepařů, kteří předvedli své umění během známé skladby Shim Sham. „Její choreografii zná většina stepařů na celém světe. Bez problémů se k nám mohli připojit i hosté,“ uvedla Kamila Borovská z pořádajícího Step by step studia. Nakonec se zúčastnila více než stovka sportovců. Ti sestavu zopakovali celkem třikrát.

Do západočeské metropole přijal pozvání Švýcar s českými kořeny a několikanásobný mistr světa ve stepu Daniel Borak. S ním dorazila jeho mezinárodní skupina Tap Dan’s Company. Z dalších hvězd, které zavítaly do Plzně, to byla například Kira von Kayser z Německa nebo Igor Bezdieniezhnykh z Ukrajiny.

Foto: Daniel Komorous

Stovka plzeňských stepařů vystoupila na náměstí Republiky.

Nechyběla ani stepařská studia a sólisté z Polska či různých míst České republiky. A domácí ze Step by step zopakovali originální choreografii, s níž postoupili na mistrovství ČR. Na něm uspěli v kategorii dětí, juniorů i dospělých. „Formace představíme na stepařské show, sóla zase U Branky,“ nastínila Borovská.

Kvůli rakovině přišel o zrak, teď nevidomý plavec z Tachovska dobývá sportovní svět

Domácí
Související témata:

Výběr článků

Načítám