Hlavní obsah

Stojí desítky tratí. V Moravskoslezském kraji se nejezdí takřka nikde

Rozvodněné toky a polámané stromy zastavily provoz na desítkách tratí v celé republice. Nejhorší situace je na severovýchodě republiky. V Moravskoslezském kraji se nyní nejezdí prakticky nikde, uvedli drážní hasiči. Ne všude je možné kvůli zatopeným přístupovým komunikacím a povodňové situaci nasazovat náhradní autobusovou dopravu.

Foto: Správa železnic

Mapa Správy železnic s tratěmi se zastaveným provozem. Mimořádnost je označena vykřičníky..

Článek

Od rána byl provoz zastaven na čtyřech desítkách tratí včetně koridoru do Ostravy.

Vlaky nejezdí v úseku Hranice na Moravě - Ostrava-Svinov - Bohumín - Dětmarovice. Podle informací Správy železnic a Českých drah je zavedena kyvadlová náhradní autobusová doprava v úseku Hranice na Moravě - Ostrava hlavní nádraží, ovšem pouze s velmi omezenou kapacitou.

„Ostravsko bude mít na železnici vysoké škody v řádech stovek milionů,“ uvedla Správa železnic.

Jedna obří plocha. V Jistebníku se slily dva rybníky

Domácí

Vlaky pochopitelně nejezdí ani v nejpostiženějších oblastech na severovýchodě v oblasti Šumperka, Jeseníku, Krnova. Vlaky nejezdí ani z Olomouce do Opavy ani mezi Opavou a Ostravou.

Na Vysočině se zastavila vlaková doprava mezi Jihlavou a Batelovem. „Je tam zaplavená trať a spadané stromy. Na trati Havlíčkův Brod – Jihlava jsou nepravidelnosti, mezi Havlíčkovým Brodem a Ždírcem nad Doubravou jsou na trati popadané stromy. Na trati Křižanov – Studenec – Rapotice je tak silný vítr, že musel být z preventivních důvodů zastaven na této dráze provoz,“ oznámila mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová.

Kvůli zaplavení trati došlo na jihu Čech k přerušení provozu mezi stanicemi Rybník - Lipno nad Vltavou.

Komplikace jsou hlášeny i na tratích ve východních Čechách.

Dopravci i představitelé postižených regionů nabádají lidi, aby cestu zvážili a sledovali aktuální zpravodajství.

Povodně 2024

Českou republiku od víkendu sužovaly vytrvalé deště, který způsobily povodně na velké části území. Nejhorší byla situace na severu Moravy, kde byla překonána i dosud nejničivější povodeň z roku 1997. Sledujte veškeré aktuální dění v on-line reportáži Novinek.

Opavské sídliště je pod vodou. Mezi paneláky teče řeka

Domácí
Související témata:
Správa železnic (SŽ)

Výběr článků

Načítám