Hlavní obsah

Šlachta míří k ANO. V Senátu bude členem klubu hnutí

Expolicista a nový senátor Robert Šlachta vstoupil do senátorského klubu hnutí ANO. Informovala o tom mluvčí Přísahy i tiskový odbor Babišova hnutí. Frakce, ve které jsou i socialisté, pak změnila své jméno – vypadla z něj zkratka SOCDEM. V současnosti v ní je totiž jen jeden sociální demokrat. Celkově v něm zasedne 14 senátorů a senátorek. Oficiálně se bude jmenovat Senátorský klub hnutí ANO 2011.

Foto: Jan Handrejch, Novinky

Předseda hnutí Přísaha Robert Šlachta

Článek

Robert Šlachta se rozhodl pro vstup do frakce hnutí ANO kvůli tomu, že by jako nezařazený senátor neměl velké šance usednout v prestižním Výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost.

„Rozhodl jsem se proto vstoupit do klubu, který splnil tuto mou základní podmínku. Umožní mi to nejenom rozvíjet mé dlouholeté zkušenosti v oblasti bezpečnosti, ale i plnění řady zásadních bodů mého volebního programu, mimo jiné například podporu dobrovolných hasičů,“ uvedl k tomu Šlachta.

„Členství v senátorském klubu neznamená závazné hlasování, takže budu hlasovat vždy tak, jak to bude odpovídat mému přesvědčení a programu Přísahy,“ dodal.

Šlachta: Do sněmovních voleb půjdeme pravděpodobně s Motoristy. Z krajských voleb jsem zklamaný

Domácí

Robert Šlachta se stal členem klubu ANO, přestože ve druhém kole voleb porazil jejich kandidáta – poslance Miroslava Janulíka. V předvolebních duelech se přitom oba politici právě o to, zda nezařazený senátor bude mít v horní komoře vliv, přeli a Janulík svou příslušnost k Babišově straně stavěl jako svou důležitou přednost.

V současnosti je předsedkyní frakce Jana Mračková Vildumetzová, je však pravděpodobné, že jí bude jen do první schůze horní komory v novém složení. Její klub je totiž třetí nejsilnější a nárokuje si post místopředsedkyně.

Šlachta, který shodil Nečasovu vládu, bude senátorem

Volby do Senátu
Související témata:

Výběr článků

Načítám