Hlavní obsah

Skončila s kuchyňským nožem v zádech. V Prostějově policie šetří pokus o vraždu ženy

K oznámení o pobodané ženě vyjížděli prostějovští policisté v úterý 16. července krátce po poledni. Ve čtvrtek o tom informovala policejní mluvčí Marie Šafářová.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

V Prostějově v objektu obývaném komunitou bezdomovců policejní hlídky nalezly padesátiletou ženu se zraněním na zádech a přivolaly zdravotnickou záchrannou službu. Na místě pak také zadržely devětapadesátiletého muže podezřelého ze spáchání činu. V pondělí večer mělo mezi dotčenou dvojicí dojít k hádce, která vyvrcholila tím, že muž ženu bodl do zad kuchyňským nožem. Po provedení nezbytných úkonů byl zadržený muž umístěn v policejní cele.

„Případ byl původně kvalifikován jako pokus o těžké ublížení na zdraví. Během prověřování na základě zjištění dalších skutečností však došlo k jeho překvalifikování a začali se jím zabývat krajští kriminalisté. Ti pak zadrženého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda ve stadiu pokusu, za který je možné dle trestního zákoníku uložit trest odnětí svobody na deset až osmnáct let,“ uvedla Šafářová.

Muž se k činu doznal. V minulosti byl již několikrát souzen, a to zejména pro násilnou a majetkovou trestnou činnost. Po výslechu obviněného podali kriminalisté krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí do vazby. O návrhu zatím nebylo rozhodnuto.

Žárlivec z Turnova sledoval manželku i přes veřejné kamery, nakonec ji zavraždil. Dostal 17 let

Krimi

Související články

Výběr článků

Načítám