Hlavní obsah

Táta tří dcer skočil do bazénu a zlomil si obratle. Policisté pro něj uspořádali sbírku

Jeden jediný skok do zahradního bazénu obrátil letos na jaře život rodině z obce Sviny u Veselí nad Lužnicí. Martin Trnka (40) dováděl se svou dcerou na zahradě a skočil do bazénu. Bohužel dopadl tak nešťastně, že si zlomil obratle, a od té doby leží v nemocnici. Jeho kamarádi a policisté z Veselí nad Lužnicí uspořádali sbírku, která pomůže jeho manželce a jejich třem dcerám.

Foto: PČR Jihočeský kraj

Martin Trnka v nemocnici se svou manželkou.

Článek

Nikdy nezkazil žádnou zábavu, žil pro rodinu a má srdce na správném místě. Tak mluví o Martinu Trnkovi jeho kamarádi.

Letos o Velikonocích si hrál na zahradě u domu se svou dcerou Nelou. Skokem do bazénu si zlomil obratle. Týdny ležel na spinální jednotce Fakultní nemocnice v Brně v umělém spánku a na plicní ventilaci.

Boj o život i naději, že své nejbližší ještě někdy uvidí, Martin nevzdal. Nedávno se v nemocnici z umělého spánku probral a začal komunikovat. Stále ale nehýbe rukama ani nohama. Přes svého kamaráda v brněnské nemocnici poslal Martin do své vesničky vzkaz.

Lilli, David, Markéta. Peníze ze sbírky pro nemocného Martínka pomáhají dalším dětem

Domácí

„Protože mám tracheotomii, musí za mě mluvit kamarád Víťa. Jsem rád a hrdý na to, že bydlím ve vesnici, ve které bydlím. A jací jsou tam lidé. Vím o většině věcí, které jste pro nás udělali. Pomoc do budoucna bude moje manželka Jana určitě potřebovat,“ vzkázal.

„Já budu moc rád, když jí budete nápomocní. Tím mi pomáháte úplně nejvíc. Moc děkuji, jste skvělí. Manželka za mnou jezdí denně, vím, že to má těžké, moc ji miluji,“ dodal z nemocnice Martin s tím, že věří, že bude vše zase dobré.

„Bude to trvat dlouho, ale bude to dobré. Ze začátku jsem necítil nic, teď cítím paže po lokty,“ dodal Martin prostřednictvím svého kamaráda v nemocnici.

Foto: PČR Jihočeský kraj

Martin s dcerou

Poděkování patří také jeho kamarádům a policistům z Veselí nad Lužnicí Ondřeji Štěpáníkovi a Petru Semrádovi, kteří založili sbírku na pomoc Martinově manželce, která zůstala na tři malé dcery sama.

„Na transparentní účet 5440357073/0800 může přispět kdokoliv a pomoci tak mladé rodině v tomto nelehkém období. Rodina je pro Martina vším, je obětavým a laskavým otcem. Dcerám Barborce, Elišce a Nelince se vždy s láskou naplno věnoval. Nevlastní dceru Barborku si vzal do péče,“ uvedl Štěpaník.

„Pak potkal svou osudovou lásku Janičku, se kterou si ve Svinech postavil dům, kde si společně užívali rodinných radostí. Martin je mezi lidmi velmi oblíbený nejenom pro své dobré srdce, ale také proto, že nikdy nezkazil žádnou zábavu,“ podotkl Štěpáník s tím, že Martin hrál divadlo a také koncertoval se skupinou Návraty.

Foto: PČR Jihočeský kraj

Martin Trnka před úrazem

„Žil pro lidi a mnohé z nich dokázal pozitivně ovlivnit. Věříme, že se uzdraví a vrátí se k manželce i dětem. Držíme mu všichni pěsti,“ dodal policista.

A nezůstane jen u sbírky. Policisté se rozhodli 7. září uspořádat na fotbalovém hřišti ve Svinech benefiční sportovně laděnou akci.

Účast přislíbila i úspěšná atletka a strakonická rodačka Tereza Petržilková. Chybět nebudou ani ukázky jihočeské policejní zásahové jednotky. I tito profesionálové se totiž rozhodli Martinovu rodinu podpořit.

Rodiče autisty Mikuláše, kterému pomohli čtenáři Novinek: Léčba zabírá, sledujeme pokroky

Domácí
Související témata:
Veselí nad Lužnicí

Výběr článků

Načítám