Hlavní obsah

Šéf hasičů se omluvil za výrok o nezvládnuté evakuaci Krnova

Generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR Vladimír Vlček se omluvil za své vyjádření ohledně opožděné a údajně nezvládnuté evakuace Krnova, který stejně jako další obce v regionu zasáhly v uplynulých dnech povodně. Výrok prý nebyl zcela korektní, uvedl v pátek v Českém rozhlase. Starosta Tomáš Hradil (Krnovští patrioti) omluvu ocenil.

Foto: Jan Handrejch, Novinky

Likvidace škod 16. září 2024 po povodni ve městě Krnov, které zalila voda řeky Opavy.

Článek

Vlček v neděli večer na tiskové konferenci po jednání Ústředního krizového štábu prohlásil, že evakuační centra v Krnově nebyla úplně ideálně zvolena, některá z nich byla zatopena. Zpožděná byla i evakuace, řekl tehdy.

V pátek řekl, že na tiskové konferenci reagoval na dotaz a vycházel z informací od hasičů na místě. „Nakonec se ukázalo, že ty informace nebyly úplně korektní, byť byly po hasičské linii,“ vysvětlil.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR Vladimír Vlček

„Otevřeně to říkám, že to vyjádření na tiskové konferenci bylo poněkud nešťastné,“ řekl v pátek s tím, že si měl situaci prověřit. Společným zájmem všech je co nejdříve vrátit život v postižených oblastech aspoň k relativně běžnému životu, dodal.

Tvrdili, že voda nám poteče maximálně z kohoutku, kritizují vyplavení lidé radnici v Krnově

Domácí

Vlček zmínil, že se omluvil i starostovi Hradilovi, který to následně potvrdil na síti X. „Pan generál Vlček mi včera zavolal a omluvil se. Tohle umí udělat jen opravdový chlap,“ uvedl a dodal, že se nehodlá v okolnostech „dále babrat“, a naopak ocenil práci hasičů.

V Krnově zaplavila voda zhruba 80 procent rozlohy města. Podle starosty přišla více než stoletá voda.

Ve zdevastovaném Krnově neztrácejí humor: Nic tu nefunguje, ale platby z účtu odcházejí

Domácí
Související témata:

Výběr článků

Načítám