Hlavní obsah

Rozvodněnou Odru splouvali paddleboardisté, ven z vody je hnala policie

Polanka nad Odrou/Hlučín

Do zcela nesmyslného hazardu se životem se v sobotu odpoledne pustila na rozvodněné Odře v Polance nad Odrou trojice mužů na paddleboardech. Ven z vody je vyhnala přivolaná policejní hlídka.

Foto: Twitter/Policie ČR

Paddleboardisty vyhnali z rozvodněné Odry policisté.

Článek

Oznámení o tom, že u mostu v Polance nad Odrou nasedá trojice osob na rozvodněné Odře na paddleboardy, dostala policie ve 13:30 hodin.

Podle informací Novinek se mělo jednat o profesionální instruktory, kteří se chtěli po Odře plavit minimálně do Ostravy-Zábřehu. Hladina Odry v té době dosahovala jen o pár set metrů dále, na měřicí stanici ve Svinově, čtyř metrů a blížila se k druhému stupni povodňové aktivity.

„Na místo ihned vyrazili policisté z hlídkové služby Ostrava, kteří tři osoby skutečně na vodě objevili,“ popsala policejní mluvčí Eva Michalíková. Dodala, že policisté muže vyzvali, aby řeku okamžitě opustili. „Trojice je uposlechla, takže se naštěstí její nezodpovědné jednání obešlo bez zranění,“ doplnila.

Moravskoslezský kraj vyhlásil stav nebezpečí

Domácí

Nebezpečné chování trojice už kritizují lidé i na sociálních sítích. Titulují muže jako bezmozky či magory. „Vylískat na místě,“ navrhla jedna z diskutujících, zatímco jiní navrhují, že je měli nechat policisté v řece, a to i v případě, že by se jim něco stalo.

Surfaři na Štěrkovně

Ředitel městské organizace Sport a kultura Hlučín Petr Staš zase upozornil na skupinku odvážlivců, která vyrazila i přes nepřízeň počasí surfovat na hlučínské jezero Štěrkovna.

Foto: Petr Staš

Surfaři byli v sobotu i na hlučínském jezeru Štěrkovna.

„Viděl jsem tři plachty. Ihned jsem tu informaci předal členům protipovodňového štábu, ať městská policie pošle hlídku, která přes majáky surfaře zkontaktuje,“ řekl s tím, že plocha jezera je veliká a surfaři by jen těžko slyšeli pouhé volání.

To, že si někdo dovolí vyrazit na vodu, když dlouhodobě prší, hladina jezera stoupá a hrozí záplavy, je podle Staše jednoznačně nezodpovědné chování. „Přitom už v pátek jsme vyzývali veřejnost, ať se jezeru vyhýbá a ať vodní plochu k ničemu nevyužívá,“ připojil ředitel.

Výběr článků

Načítám