Hlavní obsah

Řidička na Orlickoústecku kličkovala po silnici i na poli. Nadýchala 3,5 promile

Přívrat

Na silnici i v poli kličkovala řidička, kterou před týdnem kontrolovala policejní hlídka na Orlickoústecku. Nadýchala 3,5 promile alkoholu. Ani se správně nezvládla podepsat do protokolu.

Opilá řidička kličkovala v polích, nezvládla se ani správně podepsatVideo: Policie ČR

Článek

Žena se takto „posilněna“ vydala do dopravního provozu v dopoledních hodinách.

„Krátce před polednem přijali policisté na linku 158 oznámení o podezřelém vozidle, které v obci Přívrat kličkuje po silnici. V jednu chvíli vůz dokonce odkličkoval do pole, odkud se neobratnými manévry dostal zpět na vozovku a ve své jízdě pokračoval směrem na Českou Třebovou,“ řekla policejní mluvčí Iveta Kopecká.

Policistům nedalo velkou práci autorku nerovné jízdy vypátrat. Její auto bylo zaparkované na krajnici, a že jsou policisté u správného vozidla, naznačovaly mimo jiné i zbytky trávy a hlíny na nárazníku.

Už při prvním kontaktu s řidičkou bylo policistům jasné, že je zřejmě pod vlivem alkoholu. „Žena téměř nebyla schopna komunikovat a reagovat na pokyny policistů. Následná dechová zkouška jejich podezření potvrdila. Na displeji přístroje se ukázala hodnota přes 3,5 promile alkoholu v dechu,“ řekla Kopecká.

Řidička byla schopna hlídce pouze sdělit, že jede domů.

„Policisté 58letou ženu po vystřízlivění vyslechli a sdělili jí podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jí hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. Soudce zároveň rozhodne o délce zákazu řízení,“ dodala Kopecká s tím, že se dá hovořit o velkém štěstí, že během jízdy nikoho nezranila.

Opilá řidička narazila do odstaveného vozu a v úplně rozbitém autě jela ještě další dva kilometry

Krimi

Výběr článků

Načítám