Hlavní obsah

Fiala přijal hokejové mistry světa

Aktualizováno

Premiér Petr Fiala (ODS) ve středu v Kramářově vile přijal a ocenil členy hokejového týmu, který na nedávno skončeném mistrovství světa získal pro Českou republiku zlaté medaile. Od premiéra obdržel tým Medaili Karla Kramáře, což je nejvyšší ocenění udělované předsedou vlády. Hokejisté Fialovi na oplátku věnovali podepsaný dres svého kapitána Romana Červenky.

Živě: Premiér Fiala ocení hokejistyVideo: Novinky

Článek

„Všichni víme, že to není úspěch, který není jen sportovní, ale má celospolečenský význam,“ připomněl Fiala, který týmu poděkoval nejen svým jménem, ale rovněž jménem vlády a ČR.

Premiér mimo jiné zavzpomínal, že hokej začal jako dítě vnímat po vítězném domácím šampionátu v roce 1972. Představitelům svazu pak poděkoval za organizaci šampionátu, který označil za „fantastickou reklamu pro ČR“.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Pózování pro fotografy s mistrovským pohárem

Hokejisté v čele s kapitánem Červenkou dokázali zvítězit na domácím šampionátu konaném v Praze a Ostravě. Naposledy se z vítězství český tým radoval v roce 2010.

Fiala spolu s vládními kolegy několik zápasů českého týmu navštívil včetně finálového duelu, kde český tým porazil Švýcary.

Ve čtvrtek hokejové mistry světa přivítá na Pražském hradě prezident Petr Pavel.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil hokejisty, kteří získali zlato na domácím mistrovství světa

Do Prahy ze všech koutů republiky. Hokejoví fanoušci oslavovali s mistry světa velkým mejdanem

Domácí
Související témata:

Výběr článků

Načítám