Hlavní obsah

Prezident Pavel zveřejnil svou lékařskou zprávu

Aktualizováno

Prezident Petr Pavel zveřejnil závěry své preventivní zdravotní prohlídky, kterou absolvoval v Ústřední vojenské nemocnici. Profesor Miroslav Zavoral konstatuje, že je 62letý prezident plně způsobilý pro výkon svých povinností. Při vyšetření se přišlo pouze na vyšší hodnoty kyseliny močové a cholesterolu v krvi.

Foto: X/Petr Pavel

Lékařská zpráva prezidenta Petra Pavla

Článek

Pavel před měsícem avizoval, že absolvoval preventivní zdravotní prohlídku. Jak už v minulosti slíbil, tak její závěry zveřejnil. Na síti X napsal, že to vnímá jako odpovědnost vůči občanům a funkci, kterou zastává.

Zdravotní prohlídku absolvoval 27. června a 7. července v Ústřední vojenské nemocnici v Praze. „Na žádost pacienta jsme provedli preventivní prohlídku za účelem celkového zhodnocení jeho zdravotního stavu. Kromě podrobného fyzikálního vyšetření a laboratorních krevních testů byla provedena také další preventivní specializovaná vyšetření, včetně onkologické prevence na Interní klinice 1. LF UK a ÚVN,“ stojí v lékařské zprávě o celkovém zdravotním stavu.

Foto: Elizabeth Frantz, Reuters

Český prezident Petr Pavel

Pod tou je podepsán lékař Miroslav Zavoral. V závěru konstatuje, že prezidentův stav je stabilní a bez významných komorbidit. V rámci vyšetření byla ale zjištěna vyšší koncentrace kyseliny močové a cholesterolu v krvi.

Prezidentovi proto doporučil léčbu lékem Sortis jednou tabletou večer a Miluritem 1 tabletou denně ráno. „Komplexní vyšetření prokázala, že pan prezident je ze zdravotního hlediska plně způsobilý k vykonávání všech náležitých povinností bez jakýchkoliv výjimek,“ dodal Zavoral.

Prezident odsouhlasil automatické zvyšování minimální mzdy

Ekonomika

Výběr článků

Načítám