Hlavní obsah

Přestavba Masarykova nádraží v Praze: některé linky jezdí na hlavní nádraží

Pokračující přestavba Masarykova nádraží v Praze omezí v následujících týdnech provoz vlaků linek S2 a S22 směrem na Lysou nad Labem. Spoje zamíří místo na Masarykovo nádraží na hlavní nádraží.

Foto: Lucie Fialová, Novinky

Rekonstrukce Masarykova nádraží omezí dopravu

Článek

Od 1. července do 31. srpna budou vlaky na linkách S2 Praha – Lysá nad Labem – Nymburk – Kolín a S22 Praha – Lysá nad Labem – Milovice přesměrovány na pražské hlavní nádraží, a nebudou tak začínat, resp. končit na Masarykově nádraží.

Přestavba Masarykova nádraží se rozběhla na počátku letošního roku. Jako první přišel na řadu archeologický průzkum, dělníci odstranili část kolejí a pokračují v překládce sítí a kabelů. Nyní začne demontáž zastřešení na nástupišti mezi 6. a 7. kolejí. Renovací projdou kromě nástupišť také koleje, jejich počet se zvýší ze sedmi na devět. Celé kolejiště překlene nová platforma, která propojí dosud rozdělené lokality v sousedství Masarykova nádraží. Dokončení přeměny se plánuje v roce 2027.

Od 3. července do 14. července 19 hodin navíc plánuje Správa železnic práce v úseku Lysá nad Labem – Milovice. Všechny vlaky linky S22 mezi Prahou a Milovicemi budou nahrazeny obousměrně mezi Lysou nad Labem a Milovicemi autobusy.

Foto: Lucie Fialová, Novinky

Spoje pojedou jinak

Od 4. července 20.50 hodin do 8. července 1.10 hodin se dělníci budou činit také v úseku Praha-Vysočany – Mstětice. „Všechny spoje na těchto dvou linkách budou nahrazeny v úseku Praha hl.n. – Lysá nad Labem – Milovice autobusy. V úseku z Lysé nad Labem do Kolína pojedou vlaky bez omezení, s drobnou odchylkou je potřeba počítat u tří spojů jedoucích po půlnoci,“ upozornily České dráhy.

Detailní informace o výlukách zde.

Další výluky na významných tratích

Od 16. července začne oprava trati z Nymburka do Poříčan. Ta sloužila během nedávných stavebních prací na koridoru mezi Kolínem a Poříčany jako objízdná trasa pro dálkové vlaky. Nezbytnými úpravami projdou nejen koleje a nástupiště v celém úseku, ale také výhybky ve stanici Nymburk město. Cestující budou přesedat do autobusů náhradní dopravy do 24. srpna.

Návrat vlaků na Branický most a do Kladna-Ostrovce

Někde práce pokročily tak, že se spoje můžou rozjet po nových kolejích. Od 1. července se vrací jednokolejný provoz nákladních vlaků na Branický most i v navazujícím úseku na Spořilov. Rekonstrukci spojnice nad Vltavou, jíž se přezdívá most Inteligence, protože ji budovala řada právníků, filosofů, lékařů a dalších vzdělanců nucených v 50. letech nastoupit do dělnických a pomocných profesí, běží od loňského roku. Přibude druhá kolej, cílem je zvýšit počet vlaků, které tudy mohou projet.

Od 31. července začnou soupravy jezdit také po po jedné koleji v úseku Kladno – Kladno-Ostrovec, jenž se opravuje v souvislosti s modernizací trati Praha–Kladno.

Jak cestovat přes Václavské náměstí? Odstartovala tříletá rekonstrukce

Domácí

Výběr článků

Načítám