Hlavní obsah

Pozor na Barrandovském mostě, mění se značky a přibyla stopka

Praha

Na Barrandovském mostě v Praze technici v sobotu po poledni začali instalovat nové značení a mění se režim pro průjezd. Jednou ze zásadních změn je značka Stop ve směru od Modřan. „To bude asi největší omezení, tady očekáváme, že se budou tvořit kolony,“ obávala se mluvčí Technické správy komunikací hlavního města Prahy Barbora Lišková.

Na Barrandovském mostě v Praze technici v sobotu odpoledne instalovali nové značení a mění se režim pro průjezd kolem staveništěVideo: Radek Plavecký, Novinky

Článek

Ve směru od Modřan se auta sjíždějí do jednoho pruhu a už v sobotu se ukázalo, že třeba průjezd záchranářů bude hodně svízelný, protože auta nemají moc prostoru, kam uhnout.

Foto: Radek Plavecký, Novinky

Instaluje se nové značení, na Barrandovském mostě přibude stopka.

Úprava průjezdnosti pruhů je podle silničářů nezbytná pro dokončení rekonstrukce Barrandovského mostu, která tím postupuje snad do poslední, čtvrté etapy.

Foto: Radek Plavecký, Novinky

Technik přináší na Barrandovském mostě značku Stop, která zbrzdí dopravu od Modřan.

„V rámci čtvrté etapy rekonstrukce dojde k přesunu stavebních prací ze severní poloviny na jižní polovinu Barrandovského mostu,“ upřesnila Lišková. To značně ovlivní právě řidiče jedoucí z Jižní spojky na Smíchov a při nájezdu z Modřanské.

Foto: Radek Plavecký, Novinky

Na Barrandovském mostě se mění dopravní značení za plného provozu.

Kvůli přestavbě dopravního značení je omezen provoz na severním mostě směrem do Prahy 5 do jednoho jízdního pruhu. Jízdní pruh od Jižní spojky vedený v protisměru po jižním mostě zůstává bez omezení, stejně jako provoz od Smíchova na Prahu 4.

Do konce roku

Hlavní práce na dokončení rekonstrukce začnou v pondělí 19. srpna. Během této etapy budou v každém směru místo původních čtyř pruhů k dispozici pouze tři, z nichž jeden z pruhů od Jižní spojky na Smíchov bude převeden do protisměru na již opravenou jižní polovinu Barrandovského mostu.

Foto: TSK Praha

Schéma nového průjezdu přes Barrandovský most

Celá rekonstrukce by měla podle dosavadních informací technické správy komunikací skončit zhruba na přelomu listopadu a prosince.

Nečekané závady. Oprava Barrandovského mostu má skončit až ke konci roku

Domácí

Výběr článků

Načítám