Hlavní obsah

Poslední etapa rekonstrukce Barrandovského mostu startuje v pondělí

Čtvrtá etapa rekonstrukce Barrandovského mostu v Praze startuje 19. srpna. Práce se přesunou ze severní na jižní polovinu této důležité spojnice, kterou denně zdolá přes 140 tisíc aut. Od 17. srpna bude Technická správa komunikací upravovat dopravní omezení, což ovlivní zejména řidiče jedoucí z Jižní spojky na Smíchov a při nájezdu z Modřanské.

Foto: TSK

Také ve 4. etapě čeká řidiče dopravní omezení.

Článek

„Tento přesun dopravního omezení je součástí plánovaného postupu prací a je nezbytný pro komplexní dokončení opravy celého mostu,“ uvedla mluvčí společnosti Barbora Lišková a řidiče varuje před možnými kolonami, zejména v době dopravních špiček.

Ve směru do Prahy 5 bude od 17. srpna kvůli změnám dopravního značení a zábran omezen provoz na severním mostě do jednoho jízdního pruhu. Nájezd na Barrandovský most z Modřanské bude omezen dopravní značkou Stop. Jízdní pruh od Jižní spojky vedený v protisměru po jižním mostě zůstává bez omezení, stejně jako provoz do Prahy 4.

Dopravní režim ve 4. etapě bude podle Liškové velmi podobný tomu, jak auta jezdila ve třetí fázi oprav, která začala letos na jaře. V každém směru zůstanou místo čtyř pruhů pouze tři, z nichž jeden od Jižní spojky na Smíchov bude převeden do protisměru na již opravenou jižní polovinu Barrandovského mostu.

Nájezd ze Strakonické zůstává zavřený

Největším omezením zůstává úplné uzavření nájezdu na most od Strakonické, který je zavřen i v 1. a 3. etapě. Na most tak nebude možné tímto směrem najet, ale variant náhradní trasy je hned několik.

Jednou z nich je vratná rampa u Lihovaru, jež se využívala i v předchozích etapách. Řidiči jedoucí z Chuchle na Barrandovský most pojedou nejdříve rovně pod Barrandovským mostem ke křižovatce u Lihovaru a těsně před ní se otočí po rampě zpět do směru přes Vltavu.

Pro vzdálenější cíle doporučuje správa komunikací využít především část Pražského okruhu a sjezdem Písnice dojet až k dálnici D1 a odtud zamířit do centra.

Město 4. etapu koordinuje s omezením na Pražském okruhu, který opravuje Ředitelství silnic a dálnic u Lochkova. „V rámci dopravně-inženýrského prověření byla kolize obou akcí posouzena pomocí dopravních modelů a nebyly shledány žádné zásadní negativní vlivy mezi nimi,“ uvedla Lišková s tím, že v souběhu akcí lze očekávat častější kolony.

Nečekané závady. Oprava Barrandovského mostu má skončit až ke konci roku

Domácí

Výběr článků

Načítám