Hlavní obsah

Plzeňský radní pro bezpečnost odstoupil. Jeho přítelkyně údajně kupovala kokain

Plzeň

Kokainová kauza zlomila vaz plzeňskému radnímu pro oblast bezpečnosti Jiřímu Winkelhöferovi (Pro Plzeň). V neděli odpoledne rezignoval poté, co web HlídacíPes.org v pátek uvedl, že Winkelhöferova přítelkyně byla zřejmě jednou z pravidelných zákaznic drogového kartelu, který v červnu pozatýkala policie.

Foto: Ivan Blažek

Radní Jiří Winkelhöfer oznamuje svoji rezignaci.

Článek

V neděli hnutí Pro Plzeň Winkelhöfera jednohlasně vyzvalo k rezignaci. „Je zcela nepřijatelné, aby byl radní pro bezpečnost jakkoliv spojován s jakýmkoliv protiprávním jednáním,“ uvedl předseda hnutí Radek Mráz.

Winkelhöfer krátce poté na tiskové konferenci oznámil, že natrvalo odstupuje ze všech veřejných funkcí. „I přes skutečnost, že jsem se nedopustil žádného protiprávního jednání,“ prohlásil Winkelhöfer.

„Celá kauza a články se věnují mé partnerce, avšak naprosto chápu, že díky všem okolnostem s tím mohu být spojován,“ uvedl Winkelhöfer, podle něhož přítelkyně nebyla v této věci nikdy u výslechu ani podat vysvětlení.

V sobotu podle něj ale do redakcí některých médií dorazily kopie příslušných policejních spisů. „Přestože je pro mne fakt, že se to může stát, velmi pobuřující, beru to na vědomí,“ konstatoval Winkelhöfer a dodal: „Vnímám to jako bezprecedentní útok na moji pozici na radnici využitím rodinných problémů, a to je pro mé vnímání světa zcela nepochopitelné.“

Hnutí Pro Plzeň je na radnici společně s ANO, Piráty a STAN. Kdo Winkelhöfera ve funkci nahradí, není zatím jasné. „Další kroky musíme probrat v rámci koalice,“ řekl Novinkám Mráz. Winkelhöfer odstoupil i z kandidátky pro krajské volby uskupení Pro náš kraj.

Část poslanců se chce otestovat na drogy. Za kokain se obviňují navzájem

Domácí
Související témata:

Výběr článků

Načítám