Hlavní obsah

Pavel přijme Fialu i Babiše

Aktualizováno

Prezident Petr Pavel v úterý přijme premiéra Petra Fialu. Poté bude jednat s expremiérem Andrejem Babišem a místopředsedou ANO Karlem Havlíčkem o zahraniční a bezpečnostní politice.

Foto: Jan Handrejch, novinky.cz

Prezident Petr Pavel a předseda vlády Petr Fiala.

Článek

S Fialou půjde o pravidelné plánované setkání. Prezident se s ním naposledy sešel na začátku dubna, kdy hovořili o výsledku prezidentských voleb na Slovensku, v nichž tehdy vyhrál Peter Pellegrini.

Se zástupci ANO jednal prezident na konci března o důchodové reformě společně s ministrem práce a sociálních věcí Marianem Jurečkou (KDU-ČSL). Oznámené výsledky schůzky ale vedly k následným rozporům a slovním přestřelkám, co vlastně na schůzce zaznělo a kdo s čím souhlasil.

Prezident tehdy za přítomnosti zástupců ANO oznámil, že se všichni shodli na tom, že věk odchodu do důchodu se bude muset v budoucnu zvedat. Zástupci ANO tato slova poté, co zazněla, nijak neodmítli, zpochybnili je až následně, kdy podobnou dohodu odmítl předseda strany Andrej Babiš, který na schůzce nebyl. Na další schůzku na toto téma už ANO nedorazilo.

Zrušení účasti na dalších jednáních zdůvodnilo tím, že někteří představitelé vlády v čele s Fialou hodlají reformu prosadit bez ohledu na názor opozice. V květnu reformu podpořila Sněmovna v prvním čtení.

ANO opustí frakci Renew v europarlamentu

Domácí
Související témata:

Výběr článků

Načítám