Hlavní obsah

Prezident Pavel na motorce vyrazil do Bavorska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Petr Pavel se v pátek zúčastnil zahájení Bavorsko-českých týdnů přátelství. Do německého Selbu vyrazil stylově na silničním enduru značky BMW. O doprovod hlavy státu se postarala dvoučlenná ochranka, která jela rovněž na motocyklech. Prezidenta čeká mimo jiné jednání s předsedou bavorské vlády Markusem Söderem.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Český prezident Petr Pavel přijel do Bavorska na motocyklu.

Článek

Před bývalou porcelánku, dnes muzeum porcelánu Porzellanikon u Selbu, přijel Pavel s několikaminutovým předstihem proti plánovanému programu. V šedivé motorkářské kombinéze s českou vlaječkou seděl v sedle své motorky.

Příjezd prezidenta na motocyklu byl atrakcí i pro hosty společného setkání, které se v restauraci v Porzellanikon konalo na počátku Pavlovy návštěvy.

„Jeli jsme kousek i přes Sasko. V Kraslicích jsme se stavili na pumpě a každý se s námi fotil,“ popsal cestu Pavel. Do německého Selbu přijel ze svého domova v obci Černouček na Litoměřicku.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Český prezident Petr Pavel po příjezdu.

Söder přivítá českého prezidenta před místním divadlem, následovat bude podpis do knihy hostů bavorské vlády a do zlaté knihy města Selb. Poté Pavel společně s bavorským premiérem oficiálně zahájí Bavorsko-české týdny přátelství, které budou trvat 12 týdnů a jejichž součástí budou kulturní, sportovní i společenské akce na obou stranách hranic.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Začínají bavorsko-české týdny přátelství. Český prezident Petr Pavel přijel na motorce.

Příští týden vyrazí prezident s chotí na dvoudenní návštěvu Kraje Vysočina.

Anketa

Jak pohlížíte na prezidentovo cestování na motorce?
Je mi to sympatické.
69,6 %
Je to jen sebepropagace.
17,6 %
Je to zbytečné riziko.
2,2 %
Závidím mu.
0,7 %
Je mi to jedno.
9,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 30984 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám