Hlavní obsah

Česká ochranka zatím neuvažuje o navýšení počtu policistů chránících politiky

Česká policejní ochranná služba zatím v souvislosti s útokem na amerického prezidentského kandidáta a exprezidenta Donalda Trumpa neuvažuje o navýšení počtu policistů při zajišťování bezpečí chráněných osob. Shromažďuje dostupné informace, se kterými bude dále pracovat, a to i při výcviku. Policie to v neděli uvedla na síti X.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„Ochranná služba Policie ČR momentálně shromažďuje dostupné informace z celého incidentu. Následně je vyhodnotíme a budeme s nimi dále pracovat, mimo jiné i v rámci výcviku. Zatím neuvažujeme o navýšení počtu policistů při zajišťování ochrany chráněných osob,“ uvedli policisté.

Trump se stal na sobotním předvolebním mítinku ve městě Butler ve státě Pensylvánie terčem atentátníka, který jej trefil do pravého ucha. Útočník, kterého úřady identifikovaly jako dvacetiletého Thomase Matthewa Crookse, je po smrti. V přestřelce zemřel i jeden z účastníků mítinku a další dva byli podle sdělení tajné služby zraněni. Všechny oběti střelby jsou plnoletí muži.

„Na střeše je chlap s puškou.“ Svědek tvrdí, že policii na střelce upozorňoval přes tři minuty

Amerika

Útok na amerického exprezidenta odsoudili světoví i čeští politici. Prezident Petr Pavel na síti X uvedl, že násilí do demokratické společnosti nepatří, premiér Petr Fiala (ODS) uvedl, že politika má být soubojem názorů a násilí v ní nesmí mít místo.

Výběr článků

Načítám