Hlavní obsah

Oblíbený studentský lokál v Brně zamořily myši. Inspekce hospodu zavřela už podruhé za měsíc

Brno

Boj se špínou a zejména hlodavci zcela prohrává brněnská restaurace Gingilla, která se nachází u tramvajové zastávky Poříčí. Na začátku října ji zavřeli inspektoři kvůli špíně, plísni a drzým hlodavcům, kteří se v restauraci nebáli okusovat zásoby jídla. Podnik mohl po pár dnech otevřít, ale kontrola v lokále našla hlodavce opět, a tak restauraci inspekce zavřela znovu. Vyplývá z informací, které inspekce zveřejnila na webu Potraviny na pranýři.

Foto: Česká státní zemědělská a potravinářská inspekce

Takto by to v restauraci vypadat nemělo.

Článek

Restaurace „Gingilla Diner&Pub“ se nachází v blízkosti pedagogické fakulty a fakulty architektury a roky byla oblíbená právě mezi studenty. Jenže inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce odhalili dosti tragické zázemí lokálu.

Podle fotografií zveřejněných inspekcí na webu Potraviny na pranýři byla provozovna špinavá, na stěnách byla plíseň, zásoby potravin byly nakousané od myší a vedle všudypřítomného nepořádku se v lokále i kouřilo. Inspekce tak podnik 1. října zavřela.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Takto by to v restauraci vypadat nemělo.

Provozovatel se pak snažil situaci napravit a mohl po týdnu opět otevřít. Jenže i další kolo boje s hlodavci prohrál, neboť při opětovné kontrole inspektoři opět narazili na okousané návnady a mrtvé hlodavce. Proto musel podnik 25. října znovu zavřít.

Na webu restaurace, kde uhodí do očí nápis „Spirit of America“ je pouze stručné oznámení o ukončení provozu. Oblíbené chuťovky v podobě kuřecí topinky či utopence, amerického salátu či hamburgeru si tak zatím strávníci nedají. Kontaktní telefon uvedený na webu nikdo nezvedal.

Provozovateli lokálu nyní hrozí až milionové pokuty, přičemž v případě opakovaných prohřešků jejich výše roste.

Inspekce zakázala prodej bonbonů s halucinogeny z muchomůrky červené

Ekonomika

Výběr článků

Načítám