Hlavní obsah

Novým ředitelem Vojenské nemocnice bude Masopust

Novým ředitelem pražské Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) bude od 1. července neurochirurg Václav Masopust. Ve funkci vystřídá Miroslava Zavorala, který končí ke konci června na vlastní žádost. Nemocnici vedl od roku 2010.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Václav Masopust na snímku z letošního roku

Článek

Masopust je přitom od ledna 2024 ředitelem Vojenské nemocnice Brno. „Po jeho přesunu do vedení Ústřední vojenské nemocnice v Praze počítá ministerstvo obrany vypsat během letních měsíců řádné výběrové řízení na obsazení pozice ředitele Vojenské nemocnice Brno,“ uvedlo ministerstvo obrany.

O Zavoralově odchodu z čela nemocnice informovalo ministerstvo letos v dubnu. „Učinil jsem tak po zralé úvaze a s ohledem na svůj věk. Dále se chci soustředit výhradně na medicínu a na péči o pacienty,“ vysvětlil Zavoral.

Server iRozhlas loni v květnu napsal, že se Zavorala pokouší zbavit Černochová. S odvoláním na dva zdroje uvedl, že podle nich chce ministryně vyvolat dojem, že Zavoral odchází dobrovolně.

Masopust uspěl ve výběrovém řízení mezi pěti kandidáty. Je absolventem 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze. V letech 1995 až 2013 pracoval jako sekundární lékař na neurochirurgickém oddělení ÚVN. Zúčastnil se zahraničních operačních nasazení v Iráku, Afghánistánu a Kurdistánu, je nositelem medaile Za služby v ozbrojených silách a medaile Severoatlantické aliance. Je také spoluautorem tří knih zabývajících se neurochirurgií a publikoval 30 recenzovaných článků v českých i zahraničních časopisech z oblasti chirurgické léčby bolesti a neuromodulace.

Ředitel ÚVN Zavoral končí

Domácí

Výběr článků

Načítám