Hlavní obsah

Nepořádek po mladých kolem lavičky? Ve Slavkově u Brna nasadili Fešáka Huberta

Slavkov u Brna

Originálně se rozhodli přispět k řešení problému kolem jedné lavičky a pořádku kolem ní dámy z okrašlovacího spolku ve Slavkově u Brna. Na místo, kam si chodí posedět na kus řeči do stínu borovice senioři, ale kde se také v poslední době schází mládež a nechává tu po sobě odpadky, umístili figurínu Fešáka Huberta.

Foto: archiv MěÚ Slavkov u Brna

Fešák Hubert

Článek

Figurína na lavičce před domem s pečovatelskou službou, v němž žije 80 seniorů a handicapovaných, má na sobě cedulku upozorňující, jak je místo pro místní seniory důležité.

Po mládeži, jež se tu schází, zůstávají v okolí lavičky nedopalky, víčka od piva či další odpadky.

„Samozřejmě že věc s partou opakovaně řešili strážníci, ale moc velký užitek to zatím nepřineslo. Chytit někoho přímo při odhazování vršku od piva je skoro nemožné a sázet za to pokuty nejde. Touto cestou jít ani nechceme. Spíše doufáme v to, že si všichni uvědomí, jak je lavička důležitá,“ řekla Novinkám slavkovská radní Veronika Slámová (STAN).

Gang z Litoměřicka sliboval peníze ze sportovních sázek, z milionů ale byla nula

Krimi
Foto: archiv MěÚ Slavkov u Brna

Hubert má na sobě cedulku upozorňující na to, jak je lavička pro seniory důležitá.

O výrobu Huberta se postarala s předsedkyní slavkovského okrašlovacího spolku, floristkou Miluší Kovalovou a partou nadšenců, kteří mimo jiné kolem domu s pečovatelskou službou pravidelně vysazují a udržují záhony jiřinek. Právě na popud seniorů byla lavička před časem přesunuta ze slunného prostoru do stínu borovice, kde se lépe sedí. Brzy poté ji zabrala parta.

Hubert je zatím varováním. Problém lze vyřešit také instalací bezpečnostní kamery, ale to je podle radní až případný záložní plán.

Foto: archiv MěÚ Slavkov u Brna

Instalace Huberta na lavičku před slavkovským domem s pečovatelskou službou.

Rodiny si v soukromých domovech seniorů připlatí

Ekonomika

Výběr článků

Načítám