Hlavní obsah

Na Jágra stála fronta napříč olympijským areálem

Téměř od hlavního vstupu napříč olympijským areálem u jezera Most se táhla ve čtvrtek odpoledne dlouhá fronta nedočkavců. Děti i dospělí v ní vyčkávali, až se na ně dostane řada a budou se moci dostat skoro na dotek ke slavnému Jaromíru Jágrovi. A kromě něj také ke Kateřině Neumannové, Báře Strýcové a k Vítu Přindišovi.

Jágr a NeumannováVideo: Michael Polák, Novinky

Článek

O sportovce, a hlavně o Jágra byl obrovský zájem. Tak velký, že organizátoři museli dav vpouštět po malých skupinách. „Každý pouze jeden podpis. Aby se dostalo na každého,“ hlásil do mikrofonu místní moderátor. I na konci dlouhé fronty lidé trpělivě vyčkávali, aby si ten jeden podpis užili.

„Určitě to vydržíme. Rádi sportujeme, sportovce máme rádi, a ještě raději zážitky. A tohle bude pěkný zážitek pro dnešní všední den,“ řekla Novinkám Vladimíra Jonášová, která přijela se synem Lukášem z Chomutova.

Prezident Pavel si u jezera Most vyzkoušel několik olympijských sportů

Domácí

Olympijský vítěz Jaromír Jágr vypadal na začátku autogramiády trochu unaveně, jako by šetřil úsměvy. Postupně se mu ale nálada lepšila. Pobavil ho mimo jiné muž ve středních letech. Od hokejisty si vzal podepsanou kartičku a do toho mu vyprávěl o sportovním výkonu, který podle všeho absolvoval i sám Jágr.

„Vždycky si u toho na vás vzpomene. My jsme to tentokrát zvládli,“ říkal muž. Hokejista pokýval hlavou a s lišáckým úsměvem kontroval: „Asi slušnej oddíl!“

Foto: Michael Polák, Novinky

Jaromír Jágr na Olympijském festivalu u jezera Most

Jágr si ve čtvrtek na Olympijském festivalu také vyzkoušel lukostřelbu a společně s Kateřinou Neumannovou uspěl ve štafetě na paddleboardu, přestože ho vyzkoušel poprvé.

Foto: Olympijský festival Most

Jaromír Jágr a Kateřina Neumannová při lukostřelbě

Atmosféru na Olympijském festivalu si oba sportovci, kteří se shodou okolností narodili ve stejný den v roce - 15. února, pochvalovali. „Místní jezero mě nadchlo a závidím vám ho tady. Voda je nádherná a já mám k vodě blízko. Takže paddleboard byl nejvíc,“ komentovala Kateřina Neumannová. „Souhlasím s tím, že jezero je moc krásné. Navíc jsou tady všechna sportoviště, na kterých si děti můžou jednotlivé sporty vyzkoušet,“ přidal se Jaromír Jágr.

Foto: Michael Polák, Novinky

Jaromír Jágr podepisuje kartičku s Jaromírem Jágrem.

Přiznal, že v době olympiády je náruživým televizním divákem. „V televizi sleduju sporty, které jsem nikdy neměl možnost si zahrát, a právě proto jsem si dnes chtěl vyzkoušet lukostřelbu. A také jiné sporty. Je to velký zážitek,“ dodal.

Burianův žák vystavuje obrazy indiánů. Výjimkou mezi náčelníky je Jaromír Jágr

Kultura

Výběr článků

Načítám