Hlavní obsah

Na hřebenech Krkonoš už je bílo

Krkonoše

Na hřebenech Krkonoš už je bílo. Sníh padá nad hranicí 1300 metrů nad mořem. Z důvodu nepřízně počasí, zejména pro silný vítr na trase, byl zastaven provoz lanovky na Sněžku. První sníh se na vrcholcích Krkonoš objevil ve čtvrtek, postupně ale začal přecházet do deště a ještě se neudržel. V pátek už sněhová pokrývka vydržela.

Foto: Karkonoski Park Narodowy

Sněžku pokryl první letošní sníh.

Článek

„Po poledni má na vrcholu intenzivně sněžit a v nižších polohách silně pršet,“ uvedli pracovníci Krkonošského národního parku na síti X a varují návštěvníky našich nejvyšších hor, že cesty mohou být kluzké a namrzlé.

Vítr může dosahovat rychlosti 120 až 140 kilometrů za hodinu.

Vzhledem k předpovědi počasí zůstane o tomto víkendu sezonní informační středisko na Zlatém návrší i na Dívčích lávkách v Labském dole zavřené. Zrušeny byly také Dožínky, které se měly konat v Krkonošském muzeu ve Vrchlabí.

O tomto víkendu jsou mimo provoz i další krkonošské lanovky, a to ve Špindlerově Mlýně a na Horních Domcích v Rokytnici nad Jizerou.

Na túry nechoďte

K opatrnosti nabádá i Horská služba a nedoporučuje o tomto víkendu hřebenové túry.

„Na našich severních horách hustě prší a předpokládáme, že se přidá i silný vítr a stoupne riziko pádu stromů. Pokud se vydáváte do hor, sledujte naše výstrahy na webových stránkách,“ uvedl v pátek ráno náčelník Horské služby René Mašín na ČT24.

Hřebeny Šumavy zasypal první sníh

Domácí

Výběr článků

Načítám