Hlavní obsah

Místo vlaků autobusy. Oprava poškozené trati u Plzně se zkomplikovala

Starý Plzenec

Oprava trati nedaleko Plzně, kterou v neděli poškodily silné srážky, se protáhne. Podle aktuálních zpráv potrvá zřejmě až do 20. června. Lidé cestující z Českých Budějovic do Plzně musejí počítat s náhradní autobusovou dopravou i jinými odjezdy spojů.

Foto: České dráhy

Trať mezi Plzní a Starým Plzencem poškodily nedělní silné deště. Oprava potrvá zřejmě až do 20. června

Článek

Na trať 191, konkrétně v úseku mezi Plzní a Starým Plzencem, se kvůli silným dešťům sesunula část svahu a spadl strom. České dráhy (ČD) a Správa železnic původně informovaly, že práce stihnou do úterý. Jenže situace se zkomplikovala.

Svah je totiž pořád dost nestabilní, takže není možné odstranit zával. „Rychlíky nahrazujeme mezi Nepomukem a Plzní autobusy. Ty budou od úterý jezdit podle výlukového řádu,“ upozornil za ČD Filip Medelský.

Foto: České dráhy

Železnici mezi Plzní a Starým Plzencem poškodily nedělní silní deště. Oprava potrvá zřejmě až do 20. června

Prakticky to znamená, že autobusy budou z plzeňského hlavního nádraží odjíždět o třicet minut dříve. „Naopak vlaky od Českých Budějovic do Plzně budou přijíždět o půl hodiny později,“ doplnil.

Oprava poškozeného traťového úseku potrvá do 20. června. „Přesný termín ale bude záviset na postupu prací. Informace jsou dostupné na našem webu a také v aplikaci Můj vlak,“ uzavřel.

Auto uplavalo, bahno mají všude. Na Plzeňsku se vzpamatovávají z bleskové povodně

Domácí

Výběr článků

Načítám