Hlavní obsah

Meteorology v Českých Budějovicích spláchla bouřka

České Budějovice

Předpověď na čtvrtek skvěle vyšla meteorologům v Českých Budějovicích. Předpokládali bouřky s vydatnými srážkami. To se také stalo a odpoledne spadlo během hodiny přes 50 litrů vody na metr čtvereční. Meteorologové však netušili, že následky se jich také dotknou, voda se totiž dostala i do nejspodnější části regionálního pracoviště v místní části Rožnov.

Zaplavená část budovy meteorologů v Českých BudějovicíchVideo: Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ)

Článek

Český hydrometeorologický ústav o tom informoval na síti X. „O tom, že dnešní bouřky jsou srážkově intenzivní, se mohli přesvědčit kolegové v Českých Budějovicích a můžeme zhodnotit, že kovářova kobyla u meteorologů bosa nechodí,“ uvedli meteorologové, kteří přidali i video ze zaplavené části budovy.

Foto: HZS JK

Hasiči čerpali vodu u kasina v Plané u Českých Budějovic.

Meteorologové se nakonec s následky v budově vypořádali, aniž by volali hasiče. Ti měli po vydatných srážkách a bouřce asi deset výjezdů. „Čerpali jsme ve většině sklepy a také jsme zasahovali u kasina v Plané u Českých Budějovic,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Nejvíce zásahů měli hasiči v městských částech na Pohůrce, v Suchém Vrbném nebo právě v Rožnově.

Na Moravu míří silné bouřky, varují meteorologové

Počasí

Výběr článků

Načítám