Hlavní obsah

Maláčová chce být předsedkyní SOCDEM

Zájem kandidovat na předsedkyni SOCDEM oznámila Jana Maláčová, která byla v minulosti místopředsedkyní strany a ucházela se i o vedení. V roce 2021 ji porazil stávající předseda Michal Šmarda.

Foto: Petr Horník, Právo

Jana Maláčová

Článek

Maláčová záměr kandidovat oznámila na sociálních sítích spolu se stávajícím místopředsedou Lubomírem Zaorálkem, který jí vyjádřil podporu a sám chce rovněž opětovně usednout ve vedení.

Podle někdejší ministryně práce a sociálních věcí má ČR „neschopnou a prolhanou vládu“ a SOCDEM by k tomu měla přestat mlčet.

„Co slíbím, to splním,“ tvrdí Maláčová ve videu, v němž oznámila svou kandidaturu.

Zoufalá SOCDEM šilhá po spolupráci s KSČM, která vstala z mrtvých

Parlamentní volby

Sociální demokraty čeká za dva týdny volební sjezd. Předseda Šmarda, který již kandidovat nechce, avizoval, že zkusí s výzvou ke kandidatuře do čela strany oslovit staronového pardubického hejtmana Martina Netolického a starostu Rokytnice v Orlických horách Jiřího Štěpána, který má z minulosti rovněž zkušenosti s řízením kraje.

Netolický avizoval, že o předsednický post nemá zájem, a i pro Štěpána, která svého času stál v čele Královéhradeckého kraje, je prioritní věnovat se práci v regionu.

Kdysi nejsilnější levicová strana po společném vládnutí s hnutím ANO vypadla ze Sněmovny a volebními zisky v posledních letech se stala marginálním uskupením. Nepomohlo ani odstřihnutí se od dlouholeté zkratky ČSSD a rebranding loga.

Pardubice se dohodly, Netolický zůstává hejtmanem

Volby

Výběr článků

Načítám