Hlavní obsah

Lidovci si zvolili do vedení Miss Evropa. Skoro všemi hlasy

Lidovci pokračují druhým dnem volbou svého nového vedení. Marka Výborného a Pavla Bělobrádka doplní ve funkcích místopředsedů náměstkové z ministerstev Eduard Hulicius a Václav Pláteník, poslanec Jiří Horák a také starostka Kravař Monika Brzesková, veřejnosti známá více jako vítězka soutěží krásy Monika Žídková.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Místopředsedkyně lidovců Monika Brzesková

Článek

Monika Brzesková patřila mezi favority místopředsednického souboje. Nakonec jí straníci dali nejvyšší důvěru. Z 287 možných hlasů získala hned 248.

Brzesková Novinkám řekla, že ambice kandidovat do předsednictva osobně neměla, ale nechala se přemluvit. „Rozhodnutí přišlo teprve před týdnem. Volala mi spousta lidí, že by do nového předsednictva měly přijít ženy a nové tváře a bylo by dobré, abych se na tom podílela,“ dodala.

Čunek: Vyhrálo totéž vedení, které přivedlo loď k bankrotu. Přál bych lidovcům zázrak

Domácí

Stoprocentní mandát ji překvapil. „Je to obrovský úspěch, moc mě to potěšilo, ale beru to s velkým respektem,“ podotkla. Lidovcům chce pomoci hlavně v rodinné politice. „Kromě zkušeností z regionální politiky mi je jako ženě blízká rodina a také je potřeba zlepšit komunikaci.

Foto: Petr Eret, ČTK

Miss ČR 95 Monika Žídková

Brzeskovou se chlubí lidovci již od roku 2022, kdy veřejně oznámili, že do jejich strany vstoupila nová posila.

Ještě pod jménem Monika Žídková vyhrála v roce 1995 soutěž krásy Miss České republiky a poté Česko reprezentovala i na mezinárodní soutěži krásy Miss Europe. I zde zvítězila. Sympatie veřejnosti si ale udržela i v pozdějších letech. Byla vyhlášena jako Miss tisíciletí nebo za Nejoblíbenější miss v historii.

Starostkou Kravař je deset let, od roku 2020 je také krajskou zastupitelkou v Moravskoslezském kraji.

Kariéra v soutěžích krásy jí nepomáhá

Svou osobní historii v soutěžích krásy v politické kariéře nebere jako výhodu, naopak. Lidi musí přesvědčovat, že to myslí vážně a není jen nastrčená loutka. „Potýkala jsem se s tím, už když jsem nastupovala jako starostka Kravař. Spousta lidí vám nevěří, že to opravdu chcete dělat. Bylo to vidět i v průběhu sjezdu,“ řekla Novinkám.

Maskotem být nechce. „Doufám, že to není jen o hezké tváři na plakáty,“ říká. S předsudkem, že takovou je, se podle ní pracuje velmi těžce. Staví proti tomu své zkušenosti z vedením Kravař.

Do politiky ji pak nepřivedla tradiční průpovídka uchazeček o korunku královen krásy o „boji o celosvětový mír“, ale chuť zlepšovat místo, kde žije. „Když řeknu, že je potřeba pomáhat, tak to bude trochu znít jak ten celosvětový mír. Chtěla jsem přičinit se o to, aby se některé projekty na městě rozjely, aby to někdo táhl a určoval směr,“ dodala.

Krajskou zastupitelkou bude i bývalá miss Žídková

Volby
Související témata:

Výběr článků

Načítám