Hlavní obsah

Labe je na soutoku u Mělníka na třetím stupni

Labe v Mělníku vystoupalo na třetí stupeň povodňové aktivity. Množství přitékající vody je vidět na soutoku s Vltavou pod mělnickým zámkem.

Soutok Labe a Vltavy u MělníkaVideo: Aktu.cz

Článek

Hladina Labe dosahovala v neděli odpoledne výšky 559 centimetrů, což bylo o devět centimetrů více, než je úroveň třetího povodňového stupně. Průtok podle vodohospodářů dosahoval 1460 metrů krychlových za sekundu.

Podle modelové predikce by měla hladina Labe v Mělníku kulminovat v noci z pondělí na úterý při průtoku 1990 metrů krychlových za sekundu.

Na dolním toku v Ústí a Děčíně je Labe zatím na úrovni druhého stupně a v Hřensku panuje normální stav. V dalších hodinách bude hladina stoupat i tam.

Podle upravené predikce meteorologů by mělo v oblasti Krkonoš napršet v neděli až 45 milimetrů. V pondělí by měl odpoledne déšť ustávat.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Očekávaná kulminace Labe v Mělníku

Povodně 2024

Českou republiku od víkendu sužovaly vytrvalé deště, který způsobily povodně na velké části území. Nejhorší byla situace na severu Moravy, kde byla překonána i dosud nejničivější povodeň z roku 1997. Sledujte veškeré aktuální dění v on-line reportáži Novinek.

Výběr článků

Načítám