Hlavní obsah

Kvůli dvěma nehodám zkolabovala tramvajová doprava v Ostravě

Aktualizováno

S velkými komplikacemi se snažil v úterý celé dopoledne vypořádat Dopravní podnik Ostrava. Na zastávce Dolní Vítkovice došlo ke srážce dvou tramvají. A to v úseku, přes který je odkloněna doprava z hlavní tramvajové tepny kvůli rekonstrukci v ulici 28. října. Situaci pak zkomplikovala další nehoda v Porubě. Stav se vracel do normálu až v poledne.

Foto: HZS MSK

Nehoda tramvají na zastávce Dolní Vítkovice v Ostravě

Článek

K první kolizi došlo ráno u zastávky Dolní Vítkovice, kde se střetly dvě tramvaje jedoucí ve stejném směru.

Foto: HZS MSK

Na zastávce Dolní Vítkovice se srazily tramvaje.

„Událost se naštěstí obešla bez zranění. U obou souprav ale došlo k vykolejení,“ uvedla Kamila Langerová, mluvčí moravskoslezských hasičů, kteří u střetu zasahují.

Stav ještě zkomplikovala další nehoda v Ostravě-Porubě. Zde došlo ke střetu tramvaje s chodcem, doprava byla i zde zastavena.

Situace je komplikovaná zejména proto, že obě nehody se staly v místech, kterými prochází páteřní tramvajové tratě. Zastávka Dolní Vítkovice se nachází na nejrychlejší spojnici mezi centrem Ostravy a nejlidnatějším městským obvodem Ostrava-Jih.

Zastávkou navíc prochází objízdná trasa za druhou páteřní tramvajovou trať, která protíná Mariánské Hory a která je aktuálně mimo provoz kvůli rekonstrukci ulice. Druhá nehoda se pak stala na hlavní spojovací trati mezi ostravskou čtvrtí Poruba a zbytkem města.

Výběr článků

Načítám