Hlavní obsah

Koncert pro strážníka a pět jízdních pruhů. V Brně sám vysvobodil zablokovaný kamion

Jako koncert pro jednoho strážníka a pět jízdních pruhů vypadalo řízení provozu strážníkem v situaci, kdy se ani pod jeden ze dvou mostních oblouků v Opuštěné ulici ve středu dopoledne nevešel kamion, za jehož volantem seděl turecký řidič. Řidiče kamionu sám vysvobodil z pasti s obdivuhodným klidem.

Strážník vysvobodil tureckého řidiče kamionu u brněnských viaduktů s obdivuhodným klidemVideo: MP Brno

Článek

Řidič se snažil projet směrem ke Zvonařce, ale když viděl, že návěs je příliš vysoký, včas zacouval. Další úvahy ho vedly k pokusu podjet železniční trať vedlejším pruhem, kde dopravní značka uvádí jen o deset centimetrů vyšší limit pro výšku vozidla. Také tam skončily jeho snahy neúspěchem.

Snadná cesta zpět se však tentokrát už nenabízela. V hustém provozu zůstal obklopený projíždějícími auty a nevěděl, jak se ze spletitého problému dostat. Jeho velké štěstí bylo, že k viaduktu mířil i strážník městské policie na motorce. „Motoristu oslovil a ten se mu omlouval, že zabloudil a nejspíš špatně odbočil,“ uvedl mluvčí MP Brno Jakub Ghanem.

S klidem a rozvahou

Člen motohlídky zvládl náročný úkol s přehledem. Řidiči kamionu umožnil vycouvat do volnějšího prostoru a potom sám s ledovým klidem korigoval auta v pěti jízdních pruzích. Nejprve zastavil vozidla přijíždějící od Dornychu, potom nechal počkat řidiče mířící od Heršpické ulice.

„Přivolal si na pomoc samozřejmě i autohlídku městské policie, ale na vytížené silnici si poradil tak rychle, že už mu kolegové stihli jen drobně asistovat při následném otáčení kamionu. Cizinec strážníkům vřele děkoval a mohl pokračovat vhodnější trasou do svého cíle,“ doplnil k „vystoupení“ kolegy mluvčí.

Brněnský hantec chce do UNESCO

Domácí
Související témata:

Výběr článků

Načítám