Hlavní obsah

Koalice chce řešit koncesionářské poplatky na mimořádné schůzi

Mimořádné schůze Sněmovny si oblíbila nejen opozice, ale i vládní strany. Předsedkyně komory Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) svolala na příští týden z popudu koalice dvě mimořádná jednání. Poslanci by na nich měli začít projednávat mimo jiné zvýšení koncesionářských poplatků.

Foto: Petr Horník, Právo

Schůze Sněmovny. Na snímku předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová

Článek

Kvůli nim by se měla Sněmovna sejít ve čtvrtek 11. července od 9 hodin. Koalice chce prosadit zvýšení koncesionářských poplatků pro Českou televizi a Český rozhlas o 15, respektive 10 korun měsíčně. Nově by se tak na poplatcích odvádělo za ČT 150 a za ČRo 55 korun.

Novela navíc počítá s tím, že poplatky by měly i domácnosti, které sice nevlastní televizní nebo rozhlasový přijímač, ale mají zařízení schopné přijímat vysílání, což je i chytrý telefon či počítače a tablety.

Čtvrteční schůzi by mělo předcházet středeční jednání, na němž hodlají vládní strany odpoledne projednat v prvém čtení novelu o podpoře kinematografie, která má mimo jiné zjednodušit filmové pobídky pro zahraniční produkce.

Druhým bodem programu má být novela o spotřebních daních, která má zjednodušit pravidla pro uplatnění nižší sazby spotřební daně pro minipivovary, které mají majetkové či personální propojení.

Budu krvácet na barikádě, chystá Babiš obstrukce kvůli zvýšení poplatků

Domácí

Výběr článků

Načítám