Hlavní obsah

Ze zoo na Jindřichohradecku utekli psi ušatí. Jsou rychlí jako blesk a téměř nepolapitelní

Horní Pěna

Velká odchytová akce se rozjela na Jindřichohradecku. Ze Zoo Na Hrádečku, která se rozkládá mezi Horní a Dolní Pěnou, v úterý utekli dva psi ušatí a do středečního poledne je ještě nechytili. Nejsou nebezpeční, vynikají ale opravdu velkou rychlostí a ve volném prostoru jsou téměř nepolapitelní. Šance by byla, kdyby například vběhli k někomu do garáže nebo na dvorek.

Foto: Zoo Na Hrádečku

Psík ušatý je aktivní hlavně v noci a rychlý je jako blesk.

Článek

Novinkám útěk šelem potvrdila ředitelka zoo Romana Albrechtová. „Psi utekli kvůli špatnému propojení podhrabové sítě ve výběhu v úterý ráno. Problém je v tom, že jsou opravdu velice rychlí a aktivní hlavně v noci,“ popisovala Albrechtová. Psi ušatí nejsou nebezpeční, tyto africké šelmy se živí hlavně hmyzem a drobnými hlodavci a váží tři až pět kilo. „Největším nebezpečím by mohlo být sražení automobilem,“ podotkla Albrechtová.

Chovatelé začali s odchytem už v úterý ráno. Kolem zoo jsou nastražené odchytové klece. Malá zoo spolupracuje i se Zoo Hluboká nad Vltavou. Po útěku už psy zahlédli. „Máme potvrzený pohyb psů ušatých u Malíkova nad Nežárkou směr Dolní Žďár. Prosíme obyvatele v okolí, aby kolem sebe koukali a pokusili se zvířata případně nahnat do prostorů, odkud nemohou uniknout do příjezdu někoho ze zoo,“ uvedla ředitelka zoo.

Podle chovatelů by byla šance na odchyt těchto rychlých ušatých psíků, kdyby vběhli například na dvorek nebo do garáže. Zoo prosí obyvatele, aby v případě spatření těchto zvířat volali na telefonní číslo 732 353 340 nebo 725 883 561.

Zoologická zahrada Na Hrádečku patří mezi oblíbené cíle výletů pro lidi z celého Jihočeského kraje. Chovají tam dvě stě druhů zvířat. Zahrada se rozkládá na deseti hektarech mezi obcemi Dolní a Horní Pěna u Jindřichova Hradce.

Šimpanzi v hodonínské zoo vylomili dvířka a utekli

Domácí

Výběr článků

Načítám