Hlavní obsah

Jsem větší značka než Barrandov, řekl Soukup. Televize za něj hledá náhradu

I když TV Barrandov nyní staví televizní program hlavně na oddechu a zábavě, politické diskuze chce na své obrazovky vrátit a hledá už i silnou novinářskou osobnost, která to zvládne. Jaromír Soukup, který dosud publicistiku na televizi dělal, totiž definitivně končí.

Foto: TV Barrandov

Jaromír Soukup kdysi na TV Barrandov vedl rozhovory s bývalým prezidentem Milošem Zemanem v pořadu Týden s prezidentem.

Článek

Ještě začátkem léta majitel televize Jan Čermák zvažoval, že by Soukup mohl v TV Barrandov moderovat pořady i nadále. Nakonec z toho ale sešlo a Soukup se po prázdninách na obrazovkách Barrandova už neobjeví. „Domluvili jsme se tak, oběma stranám to takto v rámci nového vysílacího schématu dávalo smysl,“ nechtěl odkrývat detaily rozchodu Čermák.

Soukup už předtím Novinkám sdělil, že nestojí o tvorbu politického obsahu pro TV Barrandov s ohledem na její „nulový výkon“ v oblasti publicistiky. Chce se teď v roli moderátora uplatnit jinde.

„Moje „značka“ je nepochybně silnější než značka „Barrandov“. Což ostatně za pár týdnů budete mít možnost porovnat. Výkon TV Barrandov je skutečně tristní a moje místo není v tomto televizním projektu,“ napsal v textové zprávě Novinkám.

Obchodní transakci s Čermákem, v rámci které právě jemu televizi prodal, si ale pochvaluje. „Byla vynikající,“ zdůraznil.

Konec Jaromíra Soukupa

Ekonomika

Čermák se nyní snaží zadluženou televizi, kterou od Soukupa letos koupil, finančně stabilizovat a zároveň zvýšit její sledovanost. „Zatím není provoz ziskový, ale situace se měsíc od měsíce postupně zlepšuje,“ uvedl pro Novinky.

Pracujeme na tom, abychom přivedli novinářskou personu, která to zvládne.
Jan Čermák, majitel TV Barrandov

Jaromíra Soukupa si jako profesionála váží. „Má obrovský přehled napříč obory a politikou, i jako moderátor se postupně velmi vypracoval na vysokou úroveň,“ řekl na jeho adresu. „Najít obdobně silnou osobnost není snadné. Podobné formáty – ve smyslu spíše politických diskusí než klasické publicistiky – chceme mít a pracujeme na tom, abychom přivedli novinářskou personu, která to zvládne,“ prozradil Čermák.

Fridrichová v České televizi končí

TV a streaming

Debaty s politiky se mají vrátit

Po omezení politických debat nyní televize podle něj staví hlavně na oddechu a příjemné, srozumitelné zábavě. „Tedy na programu, u kterého si lidé mohou odpočinout a pobavit se. To odpovídá očekávání našich stávajících diváků i těch, které bychom k nám rádi přivedli. Nicméně diskusní či politický formát mít chceme a časem ho zařadíme,“ ujistil.

Foto: S-24 holding

Nový majitel TV Barrandov Jan Čermák

Teď je televize podle něj na přibližně 2,5 procenta podílu na celkové sledovanosti, což považuje za docela dobrý výchozí bod.

„Střednědobý cíl je pětiprocentní podíl a k tomu se chceme přibližovat. Nasazujeme nové formáty a moderátory – nové zprávy i pořad o celebritách, soutěže, jako je Šťastná 7 s Vlastou Korcem, a nakupujeme zejména romantické seriály a filmy. Občas zkusíme i něco méně obvyklého, jako je severský krimiseriál Most,“ přiblížil Čermák.

Soud povolil reorganizaci zadlužené televize Barrandov

Ekonomika

Dodal, že si vyšší zájem diváků slibuje i od pořadu Policie Delta, který ukazuje policejní práci dokumentárně-zábavným způsobem. „Vždycky pracujete s odhadem, jak se který formát či pořad uchytí a jak rychle. To se pak vždy vidí až v realitě. Podle toho pak některé formáty posilujete,“ řekl šéf Barrandova k programu.

Od něj se vždy odvíjí sledovanost. „Tam musíme jít cestou co nejlepšího poměru výkonu a ceny. Nesmíte šetřit moc – pak to není atraktivní. Současně ale nemůžeme dělat velké a drahé akvizice,“ avizoval.

Vyšší sledovanost je cesta k tomu, aby se TV Barrandov po letech začalo dařit i ekonomicky. „Cílů je víc a jsou na straně výdajů i příjmů. Chceme vyřešit vztahy s věřiteli – tam důležitým bodem bude schválení reorganizace, což nás čeká na přelomu roku. Věřím, že to proběhne bez problémů, protože většina věřitelů tento postup podpořila,“ uzavřel Čermák.

Němec v České televizi končí

Domácí

Související články

Konec Jaromíra Soukupa

Bývalý majitel TV Barrandov Jaromír Soukup, který byl zároveň dlouhá léta hlavní tváří této televize, se na její obrazovky po svém odchodu na počátku prázdnin...

Výběr článků

Načítám