Hlavní obsah

„Jmenuje se Karel Severin.“ Ve Svitavské nemocnici matka odložila miminko

V babyboxu ve Svitavské nemocnici někdo v sobotu dopoledne odložil miminko. Jde o chlapce, který je pravděpodobně dva měsíce starý. „Jmenuje se Karel Severin,“ informoval zakladatel babyboxů Ludvík Hess.

Foto: Agel

Ilustrační foto

Článek

„Malý Karel byl odložený 28. září v 11 hodin ve Svitavské nemocnici. Je to na první pohled zdravý, přibližně dvouměsíční klučík,“ prohlásil Hess s tím, že děťátko ošetřila doktorka Nikola Svobodová.

Chlapeček byl oblečený v modrém svetříku a zabalený v bílé zavinovačce. „Paní vrátná mi vyprávěla, že děťátko přivezlo auto, a maminka požádala kolemjdoucí sestřičku, aby jí pomohla otevřít babybox. Připomínám, že se jedná o stisknutí jediného tlačítka,“ konstatoval Hess.

Do babyboxu ve Varšavě rodiče nacpali šestiletou dívku. V den jejích narozenin

Evropa

Mohlo by se zdát, že miminko dostalo jméno po vzoru slavného českého sportovce – fotbalisty a československého reprezentanta. Pravda je ale úplně jiná. „Pojmenoval jsem jej na počest velkého mecenáše a svého přítele PhDr. Karla Severina, restaurátora brněnských památek, který nedávno zemřel,“ svěřil se zakladatel babyboxů.

Ve Svitavské nemocnici jde letos již o druhé miminko, v celé republice letos již o osmé. Skóre kluci versus holčičky se nejnovějším nálezem upravil na 122 : 146. Babyboxy doposud zachránily 268 dětí.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám