Hlavní obsah

Jen co opadla voda, začalo v Hanušovicích hořet

Hanušovice

Rozsáhlý požár povodňového odpadu vypukl v pátek časně ráno v Hanušovicích na Šumpersku. Uhasit se jej podařilo během dopoledne. Novinky o tom informoval hanušovický starosta Marek Kostka (Generace Y).

Foto: MÚ Hanušovice

Hasiči spolu s dobrovolníky likvidovali požár dlouhé hodiny.

Článek

„Jako by toho nebylo dost. V Hanušovicích propukl ráno obrovský požár materiálu, který byl určen k odvozu a recyklaci. Jednalo se o tuny zničených věcí, které lidé vyvezli z vytopených domů,“ uvedl Kostka.

Neocenitelnou pomoc podle něj opět poskytli hasiči z Hanušovic, Bratrušova, Šumperka i dobrovolníci.

Foto: MÚ Hanušovice

Hořela skládka povodňového odpadu.

„Chtěl bych hasičům moc poděkovat. Výborní byli při povodních a teď nám pomohli znovu. Skvělý byl bagrista Honza z Kloboucké lesní, který bagrem statečně rozvážel hořící materiál, aby se dal oheň vůbec uhasit. Jinak by ta hromada hořela týden. Teď je požár uhašený a můžeme se věnovat dalším důležitým věcem,“ konstatoval starosta.

Hořet začalo kolem druhé hodiny ráno na místě, které je speciálně vyhrazeno a schváleno pro ukládání věcí z vytopených domů, odkud se odvážejí k recyklaci.

Foto: MÚ Hanušovice

Při hašení pomáhalo rozhrnování skládky bagrem.

Ve městě aktuálně pokračují vyklízecí práce po ničivé povodni, která se Hanušovicemi prohnala. Ochranná hráz řeky Moravy se minulou neděli na jednom místě protrhla a na druhém přetekla, což mělo za následek obrovskou přívalovou vlnu.

Škody na majetku jdou do desítek milionů korun. Někteří lidé měli v domech přes metr vody, zničený je jeden most, chodníky, úseky některých silnic a všechna hřiště.

Zkáza Hanušovic na záběrech z dronu

Domácí
Související témata:

Výběr článků

Načítám