Hlavní obsah

Jednu výluku vystřídá v Praze druhá. Tramvaje nepojedou mezi Lazarskou a Karlovým náměstím

Oprava tramvajové trati v oblasti Masarykova nádraží v Praze skončí oproti plánu o 10 dnů dříve, dopravní podnik se proto rozhodl začít s další rekonstrukcí, která se dotkne tramvajového provozu v metropoli. Tramvaje nepojedou mezi Karlovým náměstím a Lazarskou.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Oprava trati v Dlážděné a Havlíčkově ulici u Masarykova nádraží měla podle původních předpokladů skončit po dvou měsících 29. června. Díky urychlení prací se tramvaje před nádraží vrátí již ve středu 19. června.

Od stejného data nicméně začne Dopravní podnik kvůli havarijnímu stavu opravovat trať na klíčovém uzlu v Lazarské.

Tramvajová zápletka v centru Prahy, třetina linek pojede jinudy

Domácí

Do 29. června tak nebudou jezdit tramvaje mezi zastávkami Lazarská a Karlovo náměstí. Provoz tak bude přerušen i v Myslíkově.

Většina linek bude vedena po nábřeží. Cestující musí počítat, že mimo své obvyklé trasy pojedou v oblasti linky 3, 18, 22 a 23. Linky 21 a 24 budou zrušeny, naopak budou zavedeny linky 32 a 33.

Foto: DPP

Schéma vedení tramvajových linek v oblasti kolem křižovatky Lazarská - Spálená

I po skončení opravy v Lazarské budou některé linky jezdit mimo obvyklé trasy, což souvisí s probíhající opravou Libeňského mostu.

Změny tramvajových linek
Linka číslo 2 je ve směru od Sídliště Petřiny v oblasti Malostranské vedena ze zastávky Chotkovy sady přes zastávky Malostranská (na nábřeží Edvarda Beneše) a Právnická fakulta do zastávky Malostranská (u metra). Dále pokračuje zpět směr Sídliště Petřiny.
Linky číslo 3 a 92 jsou v úseku Palackého náměstí – Lazarská odkloněny přes zastávky Národní divadlo a Národní třída.
Linka číslo 4 je v provozu i o víkendu.
Linka číslo 5 je ve směru od Slivence zkrácena do zastávky Na Knížecí (ve směru Slivenec obsluhuje i zastávky Anděl v Plzeňské a Nádražní ulici).
Linky číslo 18 a 93 jsou v úseku Albertov – Národní divadlo odkloněny přes zastávky Výtoň, Palackého náměstí a Jiráskovo náměstí.
Linky číslo 21 a 24 jsou zrušeny.
Linky číslo 22 a 97 jsou v úseku Karlovo náměstí – Malostranská odkloněny přes zastávky Palackého náměstí, Národní divadlo (na nábřeží) a Staroměstská.
(Linka číslo 22 je v provozu pouze v trase Zahradní Město – Bílá Hora)
Linka číslo 23 je ve směru od Královky ze zastávky Újezd odkloněna přes zastávky Švandovo divadlo, Arbesovo náměstí, Anděl a Na Knížecí do zastávky Plzeňka.
Linky číslo 91 a 96 jsou v úseku Karlovo náměstí – Lazarská odkloněny přes zastávky Palackého náměstí, Národní divadlo a Národní třída.
Linka číslo 94 je v úseku Zborovská – Lazarská odkloněna přes zastávky Jiráskovo náměstí, Národní divadlo a Národní třída.
Linka číslo 95 je v úseku Albertov – Lazarská odkloněna přes zastávky Výtoň, Palackého náměstí, Národní divadlo a Národní třída.
Linka číslo 99 je v úseku Karlovo náměstí – Újezd odkloněna přes zastávky Palackého náměstí, Národní divadlo (na nábřeží), Staroměstská, Malostranská (v Letenské ulici) a Malostranské náměstí.
zdroj: PID

Detaily o výluce cestující najdou na stránkách Pražské integrované dopravy.

Pražský magistrát bude sídlit na Václavském náměstí, koupí tam budovu banky

Domácí

Výběr článků

Načítám