Hlavní obsah

Fiala pozve hokejisty do Kramářovy vily

Premiér Petr Fiala (ODS) pozve zlatý český hokejový tým ve středu do Kramářovy vily, aby hokejistům poblahopřál k vítězství na mistrovství světa. Poděkovat jim chce za skvělou reprezentaci České republiky, prozradil Novinkám.

Politalk s Petrem FialouVideo: Novinky

Článek

„Včera jsem byl na stadionu. Fandil jsem a měl jsem z toho obrovskou radost. Tak jsem to začal organizovat a ve středu v Kramářově vile přijmu české hokejisty a jménem vlády ČR jim poděkuji za skvělou reprezentaci,“ řekl Novinkám premiér.

„Je to už trošku tradice. Když jsme získali bronzovou medaili před dvěma lety, tak jsem také pozval hokejisty do Kramářovy vily. Bylo to moc příjemné, hezké setkání, tak se na to těším,“ připomněl.

Premiér fandil českému týmu v neděli večer přímo na stadionu. Na rozdíl od prezidenta Petra Pavla však nenavštívil hokejisty přímo v kabině. Sportovci si však podle něj zaslouží velké poděkování.

Finále mistrovství světa v hokeji sledovalo 3,74 milionu diváků

TV a streaming

„Radost jsem měl velkou. Já mám hokej rád a je to takový sport, kde je Česká republika dlouhodobě úspěšná. Patříme ke světové špičce. Teď jsme hodně dlouho čekali na ten mistrovský titul a já myslím, že nemůže být lepší místo než ho získat v Praze, když pořádáme mistrovství světa,“ doplnil.

Podle Fialy se Česku povedla i organizace mistrovství a udělala mu dobrou reklamu. Částku, kterou to stát stálo, proto pokládá za dobře vynaložené peníze. „Má to i rozměr sociálně-ekonomický, tak je důležité, že se celé to mistrovství povedlo,“ poznamenal.

Český reprezentační tým dosáhl na zlato v neděli vítězstvím nad Švýcary 2:0. Výhra přišla po dlouhých čtrnácti letech. Od zisku posledního titulu na domácí půdě uběhlo dokonce už 39 let.

V historii samostatné české reprezentace je Česká republika mistrem světa v hokeji posedmé.

Hokejisté oslavili titul na Staroměstském náměstí

Domácí
Související témata:
Český hokej

Související články

Čeští hokejisté jsou mistry světa

Hokejová reprezentace dopsala na světovém šampionátu pohádkový příběh se zlatou tečkou. Češi uspořádali nejnavštěvovanější a podle všeho nejkrásnější...

Výběr článků

Načítám