Hlavní obsah

Fiala, Pekarová a Výborný stvrdili společnou kandidátku, chtějí porazit „levicový populismus“

Předseda ODS Petr Fiala, předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová a předseda KDU-ČSL Marek Výborný podepsali memorandum o tom, že ve sněmovních volbách příští rok budou kandidovat opět ve společné koalici Spolu. Průzkumy dnes výrazně favorizují hnutí ANO, možná i proto nešetřili politici silnými výroky. Padaly výrazy jako „lživá propaganda levice“ nebo „největší nebezpečí od listopadu 1989“.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zástupci koalice Spolu podepsali memorandum o společné kandidatuře do sněmovních voleb příští rok.

Článek

„Náš cíl je jednoznačný. Nechceme jen kandidovat, chceme volby vyhrát a sestavit středopravicovou vládu, která dokončí reformy a modernizaci země,“ ohlásil Fiala. Sněmovní volby v příštím roce označil za klíčové.

„Budou to volby naprosto zásadní, lidé budou rozhodovat o tom, jestli v naší zemi budou vládnout prodemokratické síly, které chtějí posunout Česko kupředu, nebo se lidé nechají zlákat lživou propagandou levice, populistů a různých radikálních sil, které kdyby sestavily vládu, tak by to znamenalo pro naši zemi největší nebezpečí od listopadu 1989,“ popsal Fiala.

V pozitivním světle naopak vylíčil současnost. „Česko je na vzestupu, daří se nám. Hospodářství se zlepšuje, máme nejnižší nezaměstnanost, zbavili jsme se závislosti na Rusku, měníme naši energetickou politiku směrem k bezpečnosti a soběstačnosti,“ popisoval premiér.

Z Fialy je tiktoker. Vstoupil na čínskou sociální síť, před kterou bezpečnostní úřady varují

Domácí

„Čelíme soupeřům, kteří se nezastaví před ničím. Jsou připraveni každý den lhát, říkat nesmysly, působit na nejnižší lidské vášně. To vše dělají, ale my se toho nebojíme, jsme připraveni na souboj,“ uzavřel Fiala.

V podobném duchu mluvil i Výborný. „Bude to střet mezi levicovým populismem a odpovědným vládnutím, koalice Spolu stojí na straně odpovědného vládnutí,“ uvedl.

Pekarová Adamová pak vztáhla současnost k 28. říjnu 1918. „Republika vznikla na základě svobody a demokracie. Naši předci měli vůli za ně bojovat, my spolu máme vůli za ně bojovat i v této době,“ řekla předsedkyně TOP 09.

Jsme bezpečná a bohatá země, ale o demokracii se musíme dál snažit, řekl Fiala po pietním aktu

Domácí

Výběr článků

Načítám