Hlavní obsah

Do stanice metra Muzeum prosakuje dešťová voda

Do stanice metra Muzeum na lince C vlivem vytrvalých dešťů prosakuje voda. Na svém webu to uvedl Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) s tím, že od 20:40 až do odvolání platí omezení přístupu do stanice.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

„Vážení cestující, z důvodu průsaku vody do prostoru stanice je dočasně uzavřen vstup a výstup do/ze stanice linky C-Muzeum,“ stojí na webu dopravního podniku.

Pokud se lidé potřebují ze stanice nebo do stanice dostat, mají použít vestibul na přestupu mezi linkou C a A.

V současné době není jasné, kdy dojde k opětovnému otevření vstupu. Omezení trvá od pátečních 20:40 do odvolání.

Do stanice metra Muzeum prosakovala voda už v srpnu. Podle vedoucího tiskového oddělení DPP Daniela Šabíka se ovšem jedná o očekávané průsaky, které jsou způsobeny rekonstrukcí stropní desky stanice, z nichž dělníci dočasně odstranili hydroizolaci kvůli rekonstrukci.

Šabík dále uvedl, že prosakování se dá očekávat i do budoucna, než dojde k ukončení prací. Rekonstrukce a posílení stropní desky stanice je součástí nedávno zahájené stavby tramvajové trati v horní části Václavského náměstí, uvedla ČTK.

Praha má slabé místo, obří díru v náplavce u hotelu Intercontinental

Domácí

Aktuální povodňová situace v ČR

Českou republiku od víkendu sužovaly vytrvalé deště, který způsobily povodně na velké části území. Nejhorší byla situace na severu Moravy, kde byla překonána i dosud nejničivější povodeň z roku 1997. Sledujte veškeré aktuální dění v on-line reportáži Novinek.

Výběr článků

Načítám