Hlavní obsah

Dny NATO kvůli povodním nebudou

Kvůli vytížení sil při operacích v rámci povodňové pohotovosti a celkové nepřízni počasí se rozhodl spolek Jagello 2000 zrušit 24. ročník Dnů NATO v Ostravě a Dnů Vzdušných sil Armády ČR na mošnovském letišti naplánovaný na příští víkend.

Foto: Petr Sznapka, ČTK/AP

Záplavy v Ostravě

Článek

„Bylo to pro nás bezprecedentně nejtěžší rozhodnutí v cele 24leté historii akce. Myslíme si, že nynější těžká situace není pro konání akce vhodná, a chceme tím vyjádřit solidaritu se všemi nasazenými příslušníky Hasičského záchranného sboru, Policie ČR, Armády ČR, záchranářů, městských policistů a mnoha dalších, kteří jsou a ještě budou nasazení na likvidaci následků povodní, a hlavně s občany, které postihla,“ uvedl organizátor akce na síti X.

Kromě toho hraje prý svou roli i fakt, že terén na letišti je silně podmáčený, a neumožňuje tak dokončit přípravy události. Zhoršený je i stav příjezdových komunikací.

„Jak složky IZS, tak Armáda České republiky jsou teď potřeba jinde. Mockrát jim všem děkujeme za jejich aktuální nasazení a přejeme hodně sil,“ vzkázal spolek Jagello s tím, že v příštím roce se akce uskuteční ve dnech 20. a 21. září.

V Ostravě evakuují obyvatele z několika městských částí, pod vodou je čistička odpadních vod

Domácí

Povodně 2024

Českou republiku od víkendu sužovaly vytrvalé deště, který způsobily povodně na velké části území. Nejhorší byla situace na severu Moravy, kde byla překonána i dosud nejničivější povodeň z roku 1997. Sledujte veškeré aktuální dění v on-line reportáži Novinek.

Související články

Výběr článků

Načítám