Hlavní obsah

Cesta Obřím dolem na Sněžku se na tři dny uzavře

Krkonoše

Modře značená cesta z Pece pod Sněžkou do Obřího sedla ke Slezskému domu bude po několik příštích dní pro veřejnost zcela uzavřena. Mostek přes Rudný potok u bývalé vodárny, takzvaného trkače, se v zimě vlivem sněhu hnul a je nutné ho opravit. Turisté budou muset použít pro cestu na Sněžku jinou trasu.

Foto: Krkonošský národní park

Správci parku musejí opravit část cesty Obřím dolem.

Článek

„Opěrné zdi mostku se staly nestabilními a je nezbytné je opravit. Oprava je plánována na dny 22. až 24. července, tedy od pondělí do středy,“ uvedl mluvčí Krkonošského národního parku Radek Drahný s tím, že po tuto dobu nebude možné uvedenou cestu použít, protože inkriminované místo nelze bezpečně obejít.

„Dojde k demontáži mostku a bude nezbytné opěrné zídky, na kterých leží, přeskládat a stabilizovat. Znalci Krkonoš vědí, že místo opravy prakticky nelze obejít. Ostatním doporučujeme respektovat uzávěru a pro cestu na hřebeny Krkonoš zvolit jiné cesty,“ dodal Drahný.

V terénu bude omezení dostatečně označeno, a to jak u lanové dráhy, v Obřím dole, u kapličky i u bývalé Obří boudy.

„Samozřejmě to neznamená, že by se turisté nedostali na Sněžku. Pomineme-li přístup z polské strany, máme další čtyři cesty, kudy se na nejvyšší horu vypravit. Konkrétně jde o cestu od Růžohorek, od Jelenky, po modré značce po povalových chodnících přes Úpské rašeliniště nebo lanovkou,“ doplnil informace Drahný.

Krkonoše zmodraly invazivní lupinou, je krásná, ale nebezpečná

Domácí

Výběr článků

Načítám