Hlavní obsah

Bývalá hvězda ODS Tluchoř nyní obráží města s nabídkou „zpravodajského audia na vyžádání“. Kladno se chytlo

Kladenský primátor Milan Volf (dříve ODS, nyní Volba pro Kladno) bude následující rok promlouvat k voličům v internetovém vysílání, které mu zajistí firma jeho bývalého kolegy ze středočeské ODS Petra Tluchoře. Celkem si má přijít na 314 tisíc korun. Firma prý oslovila město sama, to na nabídku kývlo. Další smlouvy jsou údajně v jednání. Tluchoř sám těmto „podcastům“ říká zpravodajské audio na vyžádání.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Tluchoř přichází na kongres ODS.

Článek

„Poskytovatel nás oslovil s nabídkou, která je na českém trhu ojedinělá a nová, vidíme v ní potenciál pro rozšíření tradičních informačních kanálů města. Přistoupili jsme na roční spolupráci s tím, že vyhodnotíme poslechovost a celkový přínos této služby,“ řekl Novinkám mluvčí města Kladna Vít Heral.

Ostré vysílání by mělo Kladno zahájit asi do dvou týdnů. „Tuto novinku budeme promovat na všech ostatních městských kanálech, aby si k ní našlo cestu co nejvíce posluchačů,“ dodal.

Dle smlouvy, která byla zveřejněná na konci srpna v registru, bude vysílání probíhat na webových stránkách www.radiovy.cz.

Nečas s dovoláním v kauze poslaneckých trafik neuspěl

Domácí

Informovat má nejen o regionálních událostech, počasí, dopravě, poskytovat reportáže, zprávy z radnice, ale přenášet i „slova primátora“.

Sám Tluchoř, který byl vedle expremiéra Petra Nečase a dalších poslanců za ODS zapleten do „kauzy trafik“, která byla spojená i s pádem vlády v roce 2013, Novinkám sdělil, že Kladno je první město, se kterým jeho firma Podcast Media uzavřela smlouvu, další jsou v jednání.

Střet zájmů v tom, že se domlouvá s Volfem, se kterým se zná z doby, kdy spolu seděli ve středočeské ODS, nevidí. „Každý je něco bývalého a něco budoucího. Nejdřív se podívejte, jak ta služba bude fungovat, a pak to hodnoťte. Střet zájmů vylučuji,“ řekl Novinkám.

„Připravujeme to pět let. Nabídli jsme službu několika městům a několika firmám. Několik jich máme v jednání. Kladno bylo první. Jsme rádi a v nejbližší době se to spustí,“ dodal Tluchoř.

Opozice výdaje kritizuje

Vysílání se má přizpůsobit každému klientovi zvlášť. „Soustředíme se na regiony, protože nic takového, jako je zpravodajské audio na vyžádání, tu zatím neexistovalo,“ upozornil bývalý poslanec ODS.

Jeho firma na internetu nabízí podcasty i pro Hořovice, Černošice nebo Hostivice a další, s nimi však smlouvu zatím neuzavřela. „Toto byl jen testovací provoz, žádný vztah spolu nemáme,“ vysvětlil Tluchoř.

Části kladenské opozice se každopádně výdaje města za propagaci nelíbí. „Je zarážející, že si město objednává výrobu nového podcastu, přitom už samo vydává svůj vlastní podcast „Klapod“ a provozuje youtube kanál, kde vydává pravidelně „televizní měsíčník“. Potřeba nového podcastu za přibližně čtvrt milionu je tak přinejmenším diskutabilní,“ poznamenal zastupitel Michal Hažlinský z hnutí Opravíme Kladno. Upozornil, že vedení radnice utrácí statisíce za reklamu i přesto, že je město hluboce zadlužené.

Volf byl primátorem Kladna za ODS i na přelomu milénia. V roce 2004 byl vzat do vazby kvůli obvinění ze zneužití pravomoci a na funkci rezignoval. Policie ho vinila z toho, že dal z pokladny města 40 milionů korun hokejovému klubu a bez výběrového řízení koupil audi. Středočeský krajský soud ho však v roce 2009 obžaloby zprostil, Volf získal i odškodnění. V roce 2010 si založil stranu Volba pro Kladno. Tluchoř ODS opustil v roce 2021.

Související články

Výběr článků

Načítám