Hlavní obsah

Bartošovu digitalizaci stavebního řízení prověří audit

Po odchodu bývalého ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše a nástupu ministra Petra Kulhánka se intenzivně řeší stav digitalizace stavebního řízení a odpovědnost za ni. Jasno má udělat forenzní audit, který ministerstvo nechává vypracovat.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Nový ministr pro místní rozvoj Petr Kulhánek

Článek

„Zadáváme forenzní audit, který má popisovat stav projektu, ve kterém ho přebírám. Je to i má ochrana, abychom oddělili období, kdy tomu velel Ivan Bartoš a kdy jsem nastoupil já. Ale není to jen pojistka. Potřebujeme vědět, kdo měl jakou roli a jaká z toho plyne zodpovědnost,“ uvedl pro Novinky Kulhánek.

Náklady na projekt digitalizace stavebního řízení se v důsledku nefunkčnosti systému zvednou. Vláda rozhodla o vypsání nové soutěže na výběr firmy, která projekt zpracuje od začátku. Digitalizace stavebního řízení, jak ji připravilo ministerstvo pod Bartošovým vedením, se dále rozvíjet nebude.

„Jeden z největších problémů spočívá v tom, že po dobu předchozího zadávání veřejných zakázek došlo opakovaně k porušení zákona,“ zdůvodnil rozhodnutí na vypsání soutěže ministr dopravy Martin Kupka, jenž měl po Bartošově konci digitalizaci stavebního řízení na starosti.

Nefunkční digitalizace se stala na konci září poslední tečkou na působením Bartoše na ministerstvu pro místní rozvoj. Audit by měl vyjasnit, nakolik je za její stav zodpovědný.

Nový ministr Kulhánek: S Bartošem máme přátelský vztah, varoval mě ohledně digitalizace

Domácí

Výběr článků

Načítám