Hlavní obsah

Bartoše nahradí Kulhánek, potvrdil premiér Fiala

Premiér Petr Fiala (ODS) po jednání s nominantem hnutí STAN na post ministra pro místní rozvoj (MMR) Petrem Kulhánkem potvrdil, že navrhne prezidentovi jeho jmenování. Kulhánek nahradí Ivana Bartoše (Piráti), který v kabinetu i se svými stranickými kolegy skončil.

Foto: X / Petr Fiala

Premiér Petr Fiala s Petrem Kulhánkem (vpravo)

Článek

Fiala o svém záměru v pátek informoval na síti X. Již před tím Kulhánek o schůzce referoval s tím, že v případě jmenování se hodlá vypravit do krajů zasažených povodněmi.

Jako další prioritu označil digitalizaci stavebního řízení, kvůli níž skončil Bartoš. O problematice chce jednat s ministry dopravy a práce a sociálních věcí Martinem Kupkou (ODS) a Marianem Jurečkou (KDU-ČSL), jejichž resorty budou s MMR na problematickém projektu spolupracovat.

Vedle toho zmínil Fiala jako další z priorit i pokračování výstavby dostupného nájemního bydlení, o něž se zasazoval Kulhánkův předchůdce.

Do křesla po Bartošovi navrhuje STAN exhejtmana Kulhánka

Domácí

Vedle Kulhánka, který byl dlouholetým karlovarským primátorem, by měl vládu doplnit ještě Lukáš Vlček (STAN), který zamíří na ministerstvo průmyslu a obchodu jako náhrada za Jozefa Síkelu, který míří na post eurokomisaře.

V pondělí by se oba nominanti měli setkat s prezidentem Petrem Pavlem a v úterý by mělo proběhnout jmenování.

Dva nové ministry má Pavel jmenovat v úterý

Domácí

Výběr článků

Načítám