Hlavní obsah

Bagrista šel na pauzu. Odstaveným strojem zastavil osobní vlak

Nehoda na trati. Toto oznámení vyburcovalo v pondělí po desáté dopoledne složky integrovaného záchranného systému. Ke střetu bagru a osobního vlaku došlo podle prvních informací mezi zastávkami Česká a Řečkovice u Brna, kousek od nákupního centra Globus. V soupravě jelo třicet cestujících.

Bagrista zastavil vlakVideo: Miroslav Homola, Novinky

Článek

Po příjezdu na místo záchranáři i přivolaní policisté zjistili, že nešlo o fatální střet. Bagrista, který pracoval na protilehlé, nefunkční kolejové trase, však svůj stroj zaparkoval tak nešťastně, že ten svou částí zasahoval do trasy osobního vlaku, který po lehké kolizi musel zastavit.

Udělal si přestávku

„Po příjezdu na místo jsme zjistili, že muž, který bagr obsluhoval, tam není. Odešel si údajně na pracovní přestávku. Případ nadále vyšetřujeme,“ řekl Novinkám mluvčí policie Pavel Šváb.

Podle záchranářů, kteří se na místo sjeli ve velkém počtu, mají podobné události vždy prioritu, a proto k nim přijíždějí všechny složky. „Byť se posléze ukáže, že šlo jako v tomto případě o střet bez zranění, je takový postup nutný,“ vysvětlil jeden z hasičů, kteří pomáhali lidem opustit kolejiště.

Jančura: Z neštěstí jako v Pardubicích jsem měl vždycky podvědomě strach

Domácí

Výběr článků

Načítám